Vahvasti pelanneen Niki Mäenpään Venezia vain kahden pelin päässä Serie A:sta – nousufinaalissa paikallisottelu

© Kuva: Getty Images

Niki Mäenpään Venezia on edennyt Serie B:n nousukarsintafinaaliin. Venezia voitti pudotuspelien välierävaiheessa Leccen yhteismaalein 2-1. Kotipelinsä Venezia voitti 1-0, ja torstaina Leccessä päädyttiin 1-1-tasapeliin.

Mäenpää pelasi Venezian maalilla jälleen vahvan ottelun. Hänelle tilastoitiin yhteensä viisi torjuntaa, joista osa oli raporttien perusteella erittäin loistokkaita torjuntoja. Lecce hukkasi myös yhden rankkarin, jonka Marco Mancosu ampui yli maalin. Otteluparissa ainoa Mäenpään ohittanut pelaaja oli 29-vuotias hyökkääjä Stefano Pettinari, joka tasoitti eilisen pelin 65. minuutilla loppunumeroiksi 1-1, suomalaisen hyvän torjunnan paluupallosta. Venezian maalin teki avausjakson lisäajalla rankkarista Mattia Aramu.

Venezia kohtaa nousukarsinnan finaalissa Cittadellan, joka kaatoi omassa otteluparissaan Monzan yhteismaalein 3-2. Toisen osaottelun Monza voitti kotonaan 2-0 Mario Balotellin tehtyä avausmaalin, mutta kiri ei aivan ollut riittävä.

Taistelu noususta Serie A:han alkaa jo sunnuntaina Cittadellan kotikentällä. Toinen osa pelataan ensi torstaina Venetsiassa. Otteluparin voittaja pelaa ensi kaudella Italian pääsarjassa.

Kyseessä on Veneton maakunnan paikallistaisto, sillä Cittadellan ja Venetsian välillä on vain 50 kilometrin etäisyys. Cittadella ei ole pelannut Serie A:ssa vielä koskaan, ja osallistuu nyt vasta toisen kerran nousukarsintafinaaliin. Venezia on pelannut Serie A:ssa 12 kautta, viimeksi kaudella 2001-2002.

36-vuotias Niki Mäenpää siirtyi Veneziaan vapailla papereilla helmikuun puolivälissä loppukauden kattavalla sopimuksella. Hänen sopimuksessaan on optio ensi kaudesta.

Venezian joukkueessa on myös toinen suomalaispelaaja, Ilveksen kasvatti Lauri Ala-Myllymäki. Ala-Myllymäki liittyi joukkueeseen vuodenvaihteessa, muttei ole vielä Serie B -debyyttiään tehnyt kärsittyään koko kevään ajan loukkaantumisesta.