Kaikki 12 joukkuetta ovat pelanneet nyt kauden 2021 avausottelunsa Veikkausliigassa. Vielä ei ole kuitenkaan tietoa siitä, milloin kannattajat pääsisivät seuraamaan pelejä paikan päältä.

HIFK kukisti maanantai-iltana FC Hakan Töölön jalkapallostadionilla. Yli 10 000 ihmistä vetävän stadionin lehterit ammottivat tyhjyyttään, kun päävalmentaja Joaquín Gómezia tuurannut Antti Niemi johdatti helsinkiläiset komeaan 2-0-voittoon.

Ottelun jälkeen HIFK:n puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Christoffer Perret iloitsi tyylipuhdasta tulosta, mutta esitti täysin aiheellisen kysymyksen siitä, miksei kamppailuun voitu ottaa lainkaan katsojia.

– Illan pelistä 2-0 voitto. Hienoa HIFK! Yli 10 000 vetävällä stadionilla ihmettelin kuitenkin; onko tosiaan niin, että ulkoilmassa, jossa kaikilla olisi oma istumapaikkansa, on sallittu yleisömäärä tasan 0? Perret twiittasi.

Christoffer Perret

@chrisperret
Illan pelistä 2-0 voitto. Hienoa @HIFKedustus ! Yli 10 000 vetävällä stadionilla ihmettelin kuitenkin; onko tosiaan niin, että ulkoilmassa, jossa kaikilla istumapaikka, sallittu yleisömäärä on tasan 0...?

Tilanne ei ollut sen parempi Veikkausliigan avauskierroksen muissakaan otteluissa, mikä hämmensi myös Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtajaa ja kaupunginvaltuutettua Paavo Arhinmäkeä, joka kritisoi koronarajoituksia seuraavasti.

– Pidän absurdina, että ravintolat voivat olla auki, mutta katsomot ulkoilmassa eivät voi olla avoinna tarkoin järjestelyin ja turvavälein. En siis ole sulkemassa rafloja vaan avaamassa katsomot. Tiedän, että kysymys on eri lainsäädännöstä ravintoloissa ja tapahtumissa. Mutta luulisi tämän olevan ratkaistavissa, twiittasi Arhinmäki.

Paavo Arhinmäki

@paavoarhinmaki

Paavo Arhinmäki

@paavoarhinmaki
Rajoitustoimet ovat olleet epätasapainossa korona-aikana, ja ovat valitettavasti edelleen.

Pidän absurdina, että ravintolat voivat olla auki, mutta katsomot ulkoilmassa eivät voi olla tarkoin järjestelyin ja turvavälein.

Ps. En ole sulkemassa rafloja vaan avaamassa katsomot.
Minusta myöskin kulttuuritapahtumat pitäisi voida avata samoin rajoituksin kuin ravintolat.

Tiedän, että kysymys on eri lainsäädännöstä ravintoloissa ja tapahtumissa.

Mutta luulisi tämän olevan ratkaistavissa.

Asiaan otti kantaa myös Huuhkajien entinen huippupelaaja ja HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti, joka latasi kovia faktoja tiskiin viime vuoden tartuntalukemista.

– Koska valtioneuvosto sitten purkaa kakkosvaiheen rajoitukset ja ammattilaiset ulkoilmatapahtumat sallitaan? Ulkona, omalla paikalla istuen ja viime vuodelta nolla tartuntaa, silti poikkeuksellisen kovat rajoitukset jo toista vuotta, twiittasi Riihilahti.

Aki Riihilahti

@akiriihilahti
Koska valtioneuvosto sitten purkaa kakkosvaiheen rajoitukset ja ammattilaiset ulkoilmatapahtumat sallitaan? Ulkona, omalla paikalla istuen ja viime vuodelta nolla tartuntaa, silti poikkeuksellisen kovat rajoitukset jo toista vuotta.

Paavo Arhinmäki

@paavoarhinmaki
Rajoitustoimet ovat olleet epätasapainossa korona-aikana, ja ovat valitettavasti edelleen.

Pidän absurdina, että ravintolat voivat olla auki, mutta katsomot ulkoilmassa eivät voi olla tarkoin järjestelyin ja turvavälein.

Ps. En ole sulkemassa rafloja vaan avaamassa katsomot.

Valtioneuvoston suunnitelmat purkaa koronavirusrajoitteita on luonut uskoa Veikkausliiga-katsomoidenkin avaamisesta yleisölle, mutta toistaiseksi kukaan ei tunnu tietävän, milloin stadioneilla voidaan todellisuudessa nähdä taas katsojia.

Lipputulot ovat äärimmäisen tärkeitä Veikkausliigan seuroille – Ykkösen ja Kakkosen seuroista puhumattakaan – minkä takia sarjan pelaaminen tyhjille katsomoille heikentää kierros toisensa jälkeen niiden taloudellista tilannetta.