Christian Erikseniä odottaa tänään Parkenilla komea tribuutti – ”Hän luultavasti kuulee kaiken”

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien B-lohkon toisen kierroksen toinen ottelu pelataan Kööpenhaminan Parkenilla torstaina kello 19 alkaen. Nyt kotijoukkue Tanska saa vastaansa kisojen ennakkosuosikkeihin lukeutuvan Belgian.

Tanskan ensimmäinen ottelu – ja samalla Huuhkajien ensimmäinen arvoturnauspeli – oli erittäin dramaattinen, kun joukkueen tähtipelaaja Christian Eriksen tuupertui kentän pintaan ensimmäisen puoliajan lopulla. Eriksenin sydän pysähtyi ia häntä elvytettiin, mutta onneksi taituri on nyt toipumassa täyteen kuntoon.

ÄLÄ MISSAA HETKEÄKÄÄN: EM-kisojen LIVE-seurantaan TÄSTÄ!

Belgian hyökkääjätähti ja Eriksenin seuratoveri Internazionalesta, Romelu Lukakukertoi keskiviikkona, että haluaa vierailla ystävänsä luona sairaalassa torstain kohtaamisen jälkeen. Lukaku on lisäksi todennut, että Belgian ja Tanskan joukkueet aikovat järjestää Eriksenin kunniaksi komean tribuutin illan ottelun aikana. Suunnitelma on keskeyttää peli 10. peliminuutilla – Eriksenin pelinumeron mukaan – jotta stadion voi tarjota Eriksenille raikuvat minuutin aplodit.

– Potkaisemme pallon sivurajan yli keskeyttääksemme pelin ja annamme aplodit, Lukaku kommentoi.

Tanskan valmentaja Kasper Hjulmandin mukaan on hyvin mahdollista, että Eriksen kuulee itsekin livenä joukkueiden ja kannattajien kunnianosoituksen. Rigshospitalet-sairaala nimittäin sijaitsee vain 500 metrin päässä Parkenista.

– Luulen, että Christian katselee peliä. Sairaala on aivan Parkenin vieressä. Kun hän katsoo ulos ikkunasta, hän näkee Parkenin ja luultavasti kuulee kaikki stadionilta kantautuvat äänet, Hjulmand sanoi Tanskan lehdistötilaisuudessa keskiviikkona.

– Se on Christianille varmasti hullu tilanne. Luulen kuitenkin, että hän pukeutuu pelipaitaansa ja katsoo ottelua.

Myös Huuhkajat osoitti Eriksenille keskiviikkona kunnianosoituksensa käyttämällä alkulämmittelyssä T-paitoja, joiden tekstinä oli ”Get well, Christian”, ”Parane pian, Christian!”.