Christian Eriksenin sairauskohtaus tuo ensiapukurssit Italian futikseen – Inter-faneilta Tanskan kapteenille hieno ele

© Kuva: Getty Images

Tanskan ja Internazionalen tähtipelaaja Christian Eriksenin koko jalkapallomaailmaa säikäyttänyt sairauskohtaus kesken Huuhkajien EM-kisa-avauksen on poikimassa ymmärrettävästi laajempaa valmentautumista vastaavien tapausten varalta tulevaisuudessa. Italian jalkapalloliiton puheenjohtaja Gabriele Gravina kertoi maanantaina, että Serie A:n seurat ja Italian maajoukkue tulevat käymään ensiapukursseja ennen seuraavan kauden alkua.

– Kun Eriksenin sydän pysähtui, sama tapahtui koko urheilumaailmalle, Gravina sanoi Italian maajoukkueen lehdistötilaisuudessa Casa Azzurrissa.

– Voimme vain arvostaa sitä, mitä (Tanskan kapteeni SimonKjaer teki. Saamme kiittää häntä siitä, että Eriksen elää yhä. Toivotan hänelle pikaista paranemista.

– Aiomme järjestää harjoituskauden aikana ensiapukursseja yhdessä professori Paolo Zeppillin koordinoimien liiton lääkärien kanssa. Liiton lääketieteellinen valiokunta hyväsyi ohjelman tänä aamuna.

– Tapaamme seurat niiden harjoituskentillä, ja alamme työskennellä maajoukkueen kanssa Covercianossa jo lähipäivinä, Gravina lisäsi.

Internazionalen lääkäri Piero Volpi vakuutteli, ettei Eriksenin aiemmissa lääkärintarkastuksissa Interissä tai Tottenhamissa ole esiintynyt minkäänlaisia ongelmia.

– Se (Eriksenin tuupertuminen) oli hirveä hetki paitsi minulle, niin myös koko Inter-perheelle, Volpi sanoi Interin seuralehdelle.

ÄLÄ MISSAA HETKEÄKÄÄN: EM-kisojen LIVE-seurantaan TÄSTÄ!

– Tärkeintä on, että Eriksen voi nyt hyvin. Sen paremmin Tottenhamissa kuin Interissäkään ei ollut ikinä tapahtunut mitään, joka olisi edes etäisesti viitannut minkäänlaiseen ongelmaan. Kontrollit ovat Italiassa hyvin tarkkoja.

Interin fanit muistivat Giuseppe Meazza -stadionin liepeille ripustamissaan lakanoissa sekä tähtipelaajaansa Erikseniä että hätiin tullutta Simon Kjaeria – vaikkakin tämä pelaa Interin verivihollisessa ja paikallisvastustajassa AC Milanissa.

– Christian, Pohjoiskaarre (Curva Nord) tulee aina olemaan rinnallasi, lakanassa luki.

– Kunnia Kjaerille. Mahtava mies ja kapteeni, kuului toisen lakanan teksti.

Lähde: Football-Italia