Copa América saa kummallisen startin – isäntämaa Brasilian vastustajalla iso koronatartuntarypäs

© Kuva: Getty Images

Vuoden 2021 Copa América alkaa maanantain vastaisena yönä, kun Brasiliaan siirretyssä turnauksessa ottavat kello 00.00 alkaen mittaa toisistaan isäntämaa sekä Venezuela. Turnauksen kaikki pelit näkyvät Viaplayssa ja V Sportilla (lue uutinen).

Muutenkin selkeä altavastaaja Venezuela joutuu otteluun hyvin erikoisessa tilanteessa, sillä sen joukkueeseen iski aivan kisojen alla massiivinen koronatartuntarypäs. Joukkueessa on todettu kaikkiaan 12 Covid-19-torjuntaa, joista kahdeksan on pelaajilla.

Niinpä Venezuelan portugalilainen päävalmentaja José Peseiro on nimennyt kisoihin peräti 15 varapelaajaa. Etelä-Amerikan maanosaliitto CONMEBOL poisti aiemmin rajoituksen kokoonpanon nimitettävien pelaajien määrältä koronatartujen varalta.

– Täytyy huomioida, että kaikki maajoukkueen jäsenet testattiin ennen Venezuelasta lähtöä, ja jokaisen tulos oli negatiivinen, Venezuelan jalkapalloliiton tiedotteessa todettiin.

– Aloituskokoonpanossamme on 11 pelaajaa, jotka eivät ole harjoitelleet tai pelanneet vielä koskaan yhdessä, valmentaja Peseiro lisäsi.

Venezuelan lisäksi myös Bolivian maajoukkueessa on todettu koronatartunta kolmella pelaajalla. Bolivia avaa kisaurakkansa tiistain vastaisena yönä Paraguayta vastaan.

Lähde: Transfermarkt