Katso: Cristiano Ronaldon ele oli PR-katastrofi Coca Colalle – markkina-arvosta suli 4 miljardia dollaria!

© Kuva: Getty Images

Huomio! Artikkeli on kirjoitettu osin vanhentuneiden tai harhaanjohtavien tulkintojen pohjalta. Ronaldon ele EI todennäköisesti vaikuttanut millään tavalla Coca Colan arvoon osakemarkkinoilla. (Lisätietoja tässä artikkelissa.)

Cristiano Ronaldo aiheutti painajaisia Coca Colan viestintäosastolle.

Coca Cola on EM-kisojen yhteistyökumppani, joten limsapullot ovat myös esillä lehdistötilaisuuksissa. Coca Cola pyrkii yhdistämään ihmisten mielikuvissa tuotteensa huippujalkapalloilijoihin, mistä Cristiano Ronaldo ei näemmä pidä.

Ronaldo kun asteli lehdistötilaisuuteen ja istahti tuolille, heti ensimmäiseksi mies siirsi Coca Cola -pullot syrjään. Se olisi jo itsessään ollut melko merkittävä viesti, mutta höysteeksi Ronaldo vielä nosti vesipulloa ilmaan ja sanoi:

– Vettä.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Markkinat reagoivat Ronaldon eleeseen. Coca Colan osake laski 1,6 prosenttia, joten jättiyhtiön laskennallisesta markkina-arvosta suli kertaheitolla nelisen miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Sittemmin kurssi on hieman palautunut.

The Athleticin mukaan Coca Colalta vastattiin kohuun näin:

– Jokaisella on oikeus juomatottumuksiinsa. Kaikilla on erilainen maku ja erilaiset tarpeet. Pelaajille tarjotaan vettä, Coca Colaa ja Coca Cola Zeroa lehdistötilaisuuksissa.

Muokattu 18.6. klo 19.35: Lisätty linkki uuteen artikkeliin.