EM-kisojen makupala saatiin Amsterdamista – Hollanti ja Ukraina herkuttelivat upeilla maaleilla jännitysnäytelmässä

© Kuva: Getty Images

EM-kisojen kolmantena pelipäivänä nähtiin kisojen tähän asti iloisin, viihdyttävin ja jännittävin jalkapallonäytelmä, ja siitä vastasivat Hollanti ja Ukraina. Oranje antoi Amsterdamin runsaslukuiselle yleisölle hyvää vastinetta rahalle, loi vauhdikkaalla jalkapallollaan useita kauniita maalipaikkoja ja kaatoi Ukrainan maalein 3-2. Ennen voittomaalia kotijoukkueen fanien tunnelmissa nähtiin kuitenkin laaksonpohjakin.

Hollanti loi jo ensimmäisellä puoliajalla kymmenen maalipaikkaa, mutta Ukrainan puolustus ja maalivahti Giorgi Bushchan kestivät. Kiovan Dynamon 27-vuotias torjuja oli avausjakson ehdottomia hahmoja. Huono ei ollut Ukrainakaan, vaan se pani hyvin kampoihin. Erityisesti Hollanti oli kuitenkin se joukkue, joka teki katsojiin vaikutuksen.

  • ÄLÄ MISSAA HETKEÄKÄÄN: EM-kisojen LIVE-seurantaan TÄSTÄ!

Toisella puoliajalla oranssipaidat jatkoivat siitä, mihin ensimmäisellä 45-minuuttisella jäivät. Painostus tuotti tulosta 52. minuutilla. Ukrainan puolustajat eivät yltäneet oikealta tulleeseen matalaan keskitykseen, joten maalivahti Bushchan heittäytyi katkaisemaan syöttöä. Irtopalloakaan eivät puolustajat siivonneet, vaan kapteeni Giorginio Wijnaldum näki tilaisuutensa tulleen ja täräytti irtopallon voimalla tyhjän maalin ylänurkkaan.

Vain seitsemän minuuttia myöhemmin numeroiksi muuttui 2-0. Ukraina ei saanut purettua irtopalloa rangaistusalueeltaan, ja Wolfsburgin maalitykki Wout Weghorst teki isäntien toisen maalin.

Vaikka Hollanti oli koko pelin ajan niskan päällä, vastasi illan ja tähän saakka koko turnauksen komeimmasta maalista Ukraina. Pelattiin 75. minuuttia, kun West Hamin Andryi Jarmolenko pelasi rangaistusalueen rajan tuntumassa vasemman jalkansa vapaaksi ja laukoi vastustamattomasti kierteisen vedon takaylänurkkaan. Upea maali!

Eikä Ukrainan kiri pelkkään kavennusmaaliin tyssännyt. 79. minuutilla hollantilaisyleisö mykistyi, kun taululle muuttui numeroiksi 2-2. Ukraina sai vapaapotkun kaukaa rangaistusalueen takaa, yli 30 metristä. Ruslan Malinovskiyn vapari leijaili täydellisesti rangaistusalueelle, ja Roman Yaremchuk pukkasi pallon pussiin.

Koska meneillään oli kisojen tähän saakka ehkä jännittävin ja viihdyttävin ottelu, ei näytelmä ollut vieläkään ohi. Nyt oli taas Hollannin vuoro. 85. minuutilla keskitti vuorostaan Nathan Aké vasemmalta. Keskitys löysi maalin edustalta 25-vuotiaan PSV:n laitapuolustajan Denzel Dumfriesin, joka puski tärkeään paikkaan uransa ensimmäisen maaottelumaalin.

Ukraina sai lisäajalla vielä lupaavan vastahyökkäyksen, mutta se tuhrittiin kehnoon syöttöön. Hollanti sai lopussa juhlia 3-2-voittoa, mutta viiden maalin trilleri oli joka tapauksessa hieno päätös EM-kisojen avausviikonlopulle. Kiitoksen siitä ansaitsevat molemmat joukkueet. Korkeaa viihdearvoa kuvaa sekin, kuinka siisti ottelu oli. Ottelun ainoa varoituskin nähtiin vasta lisäajalla.