Espanjalainen suurlehti haastatteli FC Interin päävalmentajaa – analysoi Huuhkajia: ”Jos heitä ei oteta tosissaan..”

© Kuva: Juha Tamminen

EM-lopputurnaus potkaistaan käyntiin perjantai-iltana.

Huuhkajat pelaa lohkovaiheen ensimmäisen ottelunsa lauantai-iltana Kööpenhaminassa, kun Tanska isännöi Markku Kanervan miehistöä Parkenilla.

Espanjalaislehti Marca haastatteli José Riveiroa, joka analysoi ensimmäistä kertaa arvoturnaukseen osallistuvaa Suomea. Riveiro valmentaa parhaillaan FC Interiä. FC Inter on Veikkausliigassa toisena pisteen päässä HJK:sta.

Seitsemän vuoden ajan Suomessa työskennellyt Riveiro muistuttaa, ettei Huuhkajia kannata aliarvioida.

– He tulevat vaikeuttamaan varmasti muiden joukkueiden elämää, ellei heitä oteta tosissaan. Huuhkajille kisoissa oleminen on jo itsessään suuri onnistuminen, mutta kyseessä on joukkue, joka osaa kärsiä ja kilpailla. Ei heitä vain kutsuttu mukaan kisoihin, Riveiro totesi.

EM-lopputurnaus oli määrä pelata jo vuosi sitten, mutta kisoja jouduttiin siirtämään koronaviruspandemian vuoksi. Riveiron mukaan Huuhkajat kärsi muutoksesta.

– EM-kisojen myöhästyminen vuodella on huono uutinen Huuhkajille. He olivat huippuvireessä EM-karsintojen lopussa, mutta tällä hetkellä jotkut pelaajat ovat heikommassa iskussa ja jotkut ovat loukkaantuneina. Kaikki on kiinni siitä, onko Pukki sataprosenttisessa kunnossa kaikissa otteluissa. Hän on Huuhkajien ainoa maalintekouhka ja jos hän onnistuu, voi Huuhkajat voittaa sinut.

Riveiron mukaan Huuhkajat kykenee parhaimmillaan aiheuttamaan harmia kenelle tahansa.

– Kanerva on ottanut kisajoukkueeseensa useita toppareita, koska se pelipaikka aiheuttaa hänelle epäilyksiä. Huuhkajat osaa kärsiä kentällä. Heillä ei ole riittävästi taitoa hallitakseen otteluita, mutta lyhyessä turnauksessa he kykenevät mihin tahansa. Huuhkajat on nopea joukkue suunnanmuutoksissa ja kykenee aiheuttamaan harmia kenelle tahansa, jos et ole hereillä.

Lähde: MARCA


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 4-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle neljän maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!