Gareth Bale esillä hyvässä ja pahassa – Turkki jäi jälleen nollille

© Kuva: Getty Images

Wales voitti keskiviikkona Turkin 2-0 EM-kisojen lohkovaiheen toisella kierroksella.

Wales siirtyi johtoon 42. minuutilla Aaron Ramseyn toimesta. Gareh Bale nosti pallon taidokkaasti Turkin linjan taakse, Ramsey otti pelivälineen rinnallaan haltuun ja viimeisteli alakulmaan.

Vajaan tunnin kohdalla Walesille vihellettiin rangastuspotku, kun Zeki Çelik kaatoi Balen kömpelösti aivan rangaistusalueen rajalla. Bale asteli itse ampumaan pilkkua, mutta täräytti pallon runsaasti maalin yli.

Ottelu lähestyi jo loppuaan, kun tunteet kuumenivat toden teolla. Walesille vihellettiin vapaapotku omalla rangaistusalueellaan, kun Turkin Burak Yılmaz rikkoi Joe Rodonia. Yılmaz kävi jututtamassa maassa maannutta Rodonia, mutta läppäisi häntä samalla kasvoille, mikä suututti Walesin pelaajat, ja pian torikokous olikin jo koolla. Tilanteesta näytettiin lopulta keltaista korttia Walesin Chris Mephamille ja Ben Daviesille sekä Turkin Yılmazille ja Hakan Çalhanoğlulle.

Wales onnistui vielä kerran maalinteossa, kun Bale kuljetti pallon lyhyen kulmapotkun jälkeen Turkin boksiin ja tarjoili sen lopulta Connor Robertsille, joka pääsi viimeistelemään lähietäisyydeltä.

Kahden ottelun jälkeen Walesilla on kasassa neljä pistettä, ja se on lohkon kärjessä ennen keskiviikkoillan viimeistä ottelua Italian ja Sveitsin välillä (kello 22). Turkki taas on pisteittä lohkon jumbosijalla hävittyään aiemmin Italialle 0-3.