Belgia kaatoi sunnuntai-iltana Portugalin maalein 1-0 ja eteni EM-kisojen puolivälieriin.

#EURO2020

Ottelun ainoa maali nähtiin avausjakson lopulla. Thibaut Courtois otti ison riskin alimpana pelaajana, kun hän lähti harhauttamaan Cristiano Ronaldoa (katso tilanne tästä). Se kuitenkin kannatti, koska hän sai sen jälkeen käynnistettyä hyökkäyksen, joka päättyi vain sekunteja myöhemmin Thorgan Hazardin tekemään upeaan voittomaaliin.

OptaJoe

@OptaJoe
4 - Thorgan Hazard has netted in consecutive games for Belgium for the first time; he has scored four goals for Belgium since his brother Eden last scored for the national team. Supremacy. #EURO2020

Toisella puoliajalla Belgia löi liinat kiinni ja luovutti pallonhallinnan Portugalille. Portugali vei jälkimmäisellä jaksolla maalintekoyritykset peräti lukemin 17-2, mutta ei saanut palloa maaliin. Lähimmäs maalintekoa pääsi Raphael Guerreiro, joka laukoi vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua tolppaan.

Hallitsevan Euroopan mestarin pelit päättyivät jättimäiseen pettymykseen, ja samalla saattoi päättyä myös Cristiano Ronaldon pelit EM-kisoissa. Saksassa vuonna 2024 pelattavien EM-kisojen aikana Ronaldo olisi jo 39-vuotias.

Puolivälieriin edennyt Belgia kohtaa seuraavaksi Italian, joka kaatoi lauantaina Itävallan jatko-ottelun jälkeen maalein 2-1. Belgialla riittää jännitettävää sen suhteen, pystyykö Portugalia vastaan loukkaantunut Kevin De Bruyne enää näissä kisoissa pelaamaan.