Sveitsi otti sunnuntaina tärkeän 3-1-voiton Turkista (lue ottelusta lisää). Tulos ei riittänyt nostamaan alppimaata Walesin ohi EM-kisojen A-lohkon kakkoseksi ja suoraan jatkoon, vaan Sveitsi saa jännittää lohkokolmosten vertailua viimeiseen saakka.

Pienemmälle huomiolle ottelussa saattoi jäädä tosiseikka, että ottelussa tehtiin myös pienimuotoista jalkapallohistoriaa. Kaikki Sveitsin kolme maalia nimittäin alusti Eintracht Frankfurtin keskikenttäpelaaja Steven Zuber.

Zuberista tuli siten vasta kolmas pelaaja koko EM-kisojen historiassa, joka on antanut yhdessä ottelussa kolme maalisyöttöä. Aiemmin samaan olivat pystyneet Tanskan Michael Laudrup vuonna 1984 Jugoslaviaa ja Portugalin Rui Costa vuonna 2000 Englantia vastaan.

OptaFranz

@OptaFranz
3 - Switzerland’s Steven Zuber is only the third player since 1980 to register three assists in a single EUROs game, after Portugal’s Rui Costa in 2000 (v England) and Denmark’s Michael Laudrup in 1984 (v Yugoslavia). Vision. #SUI #SUITUR #EURO2020

Sveitsiläistä jalkapallohistoriaa samassa pelissä teki myös Xherdan Shaqiri, josta tuli Sveitsin arvokisahistorian paras maalintekijä. Shaqiri on tehnyt nyt neljä maalia MM-kisoissa ja kolme EM-kisoissa.

OptaJoe

@OptaJoe
7 - Xherdan Shaqiri is now Switzerland's outright top goalscorer at major tournaments (World Cup + Euros), with his second goal today his seventh for his country. Sharpshooter. #EURO2020.

OptaJoe

@OptaJoe
6 - No player has scored more major tournament goals for Switzerland than Xherdan Shaqiri, who has just whipped in his sixth across World Cup (4) and European Championship (2) matches (level with Josef Hügi). Binned. #EURO2020.