Sveitsi päihitti Turkin lukemin 3–1 A-lohkon viimeisellä kierroksella sunnuntai-iltana. Walesin hävittyä samaan aikaan Italialle luvuin 0–1, sijoittui Sveitsi lohkonsa kolmanneksi ja Turkki viimeiseksi.

Sveitsi-ottelun lopputuloksella oli suuri merkitys myös Huuhkajille, joka taistelee vastaavasti lohkon kolmossijasta. Kuten aiemmin todettu, kesän 2021 EM-kisoissa neljä parasta lohkokolmosta etenevät neljännesvälieriin.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Türkiye #BizimÇocuklar 🇹🇷

@MilliTakimlar
Maç Sonucu | İsviçre 3-1 Türkiye

#TUR #SUITUR #EURO2020

Sveitsi aloitti ottelun räväkästi ja siirtyi johtoon vain kuuden minuutin pelin jälkeen. Haris Seferovic tykitti pallon vasemmalla jalallaan rangaistusalueen ulkopuolelta sisään. 20 minuuttia myöhemmin Liverpool-laituri Xherdan Shaqirin upea kaukolaukaus löysi tiensä maaliin.

Tunnin kohdalla Turkki, joka pakotti Yann Sommerin avausjaksolla neljään isoon pelastukseen, teki viimein kisojensa ensimmäisen maalin. Irfan Kahveci pyssytti pelivälineen sisään noin 18 metristä ja Turkki oli mukana pelissä.

Tasapeli olisi ollut loistava tulos Huuhkajien kannalta, mutta suomalaisten haaveet Turkin comebackista kaatuivat vain neljä minuuttia kavennusosuman jälkeen. Steven Zuber syötti ja Shaqiri laukoi ensimmäisellä kosketuksellaan Sveitsin kolmannen.

Ottelu Bakussa päättyi Sveitsin 3–1-voittoon ja tuo joukkueelle mitä todennäköisimmin paikan EM-kisojen pudotuspelivaiheesta neljän pisteensä ansiosta. Kolmessa pisteessä oleva Suomi pelaa viimeisen lohko-ottelunsa maanantaina Belgiaa vastaan.