Italian voittokulku jatkui vakuuttavaan tapaan – Walesin puolustajalle pelikieltoa jatkopeleihin

© Kuva: Getty Images

Italia otti jo 11. perättäisen voittonsa maaotteluissa ilman ainuttakaan päästettyä maalia, kun se kaatoi Walesin EM-kisojen A-lohkon päätöskierroksen ottelussa 1-0. Italia oli jo kahdella ensimmäisellä kierroksella ehkä koko kisojen vakuuttavin joukkue. Tähän otteluun Italia vaihtoi avauskokoonpanostaan peräti kahdeksan pelaajaa, mutta tulos näytti, että hyvää jälkeä syntyy varamiehilläkin. Italia siis voitti lohkonsa täysin pistein, ja maalierolla 7-0.

Wales sai koko ottelussa vain yhden laukauksen kohti maalia, joten Italian puolustus piti hyvin tänäänkin. Italialle laukauksia kohti maalia kertyi kuusi. Maalintekoyrityksissä ero oli vielä selvempi, sillä ne Italia voitti 22-3.

Ottelun ainoa maali syntyi 39. peliminuutilla. Loukkaantumisestaan toipunutta Marco Verrattia rikottiin, ja Italia sai vapaapotkun reilusta 20 metristä. Verratti antoi vaparin ovelana puolikorkeana syöttönä rangaistusalueelle, ja Matteo Pessina jatkoi taitavasti pallon ensimmäisellä kosketuksella Walesin maalin takanurkkaan. Selkeästi harjoiteltu kuvio.

Walesin haaveet edes tasapelistä saivat kolauksen 55. minuutilla, kun Chelsean nuori Ethan Ampadu ajettiin suoralla punaisella ulos. Ampadu tallasi keskiympyrässä Federico Bernardeschin jalan päälle, ja tuomarin ratkaisu oli armoton. 20-vuotias Ampadu hämmästyi ratkaisusta, mutta ei auta itku markkinoilla. Ampadu on myös pelikiellossa Walesin neljännesvälieräottelussa Suomen lohkon eli B-lohkon kakkosta vastaan.

Vähän ennen Ampadun maalia Italia oli lähellä toistakin maalia, kun Bernardeschi ampui vapaapotkun tolppaan. Kuviossa Italia käytti kahta kolmen pelaajan riviään Walesia häiritsemässä, ja yritys oli tuottaa tulosta.

Ottelun loppupuolella Walesin supertähti Gareth Bale oli unohtunut kertaalleen Italian puolustukselta vapaaksi, mutta Balen puolivolley karkasi taivaan tuuliin. Loppunumeroiksi kirjattiin siten 1-0.

Mielenkiintoista Italian illassa oli sekin, että kun se vaihtoi kentälle 75. minuutilla Giacomo Raspadorin ja 87. minuutilla Gaetano Castrovillin, on kaikki Italian EM-joukkueen 23 kenttäpelaajaa nähty näissä kisoissa jo kentällä. Vaihtoruletti huipentui 89. minuutilla hyvin erikoiseen ratkaisuun, kun myös maalivahti Gianluigi Donnarumma kutsuttiin vaihtoon, ja 34-vuotias Salvatore Sirigu hölkkäsi loppuminuuteiksi tolppien väliin. Näin jopa kaksi maalivahtia on saanut nimensä ottelutilastoihin. Kaikista pelaajista vain kolmas maalivahti Alex Meret ei ole päässyt kisoissa kentälle.

Samaan aikaan pelattu Sveitsi-Turkki päättyi 3-1-numeroihin. Sveitsi saa jännittää lohkokolmosena jatkopaikkansa puolesta loppuun asti. Sveitsin maaliero kolmesta ottelusta on -1, joten jos Huuhkajat pelaa huomenna tasapelinkin Belgiaa vastaan, pysyisi se mahdollisessa lohkokolmosten vertailussa varmuudella Sveitsin edellä.

Italian kisat jatkuvat Lontoossa ja Walesin Amsterdamissa pelattavilla neljännesvälieräotteluilla. Molemmat pelit pelataan juhannuspäivänä. Turkin EM-kisat päättyivät tähän iltaan.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.