IL: Joel Pohjanpalon agentti täräytti kovan arvion – ”Jos hänelle antaa säännöllisesti peliaikaa…”

© Kuva: Juha Tamminen

EM-kisoissa loistaneen Joel Pohjanpalon tulevaisuus on vielä hämärän peitossa.

26-vuotias hyökkääjä pelasi kuluneen kauden lainalla Union Berlinissä, mutta kuudesta bundesliigamaalista huolimatta seura ei käyttänyt lainasopimukseen sisältynyttä osto-optiota.

Pohjanpalolla on käynnistymässä Bayer Leverkusen -sopimuksen viimeinen kausi, mutta peliaika suurseurassa saattaa olla kortilla – ainakin tähän mennessä se on ollut.

”Jolle” on edustanut Leverkusenia vuodesta 2014 lähtien, mutta päässyt vuosien varrella pelaamaan ainoastaan 23 ottelussa. Peliminuutteja on yhteensä kertynyt vaivaiset 420 kappaletta, siitä huolimatta hyökkääjä on tehnyt maaleja peräti kahdeksan.

– Leverkusenilla on ollut todella laadukas joukkue, ja siellä peliaika on tiukassa. Mutta ehkä he nyt tietävät, minkälainen pelaaja heillä on käsissään, Pohjanpalon agentti Tuomas Talvitie sanoi IL:n haastattelussa.

Pohjanpalo on ollut EM-kisoissa Huuhkajien valovoimaisin tähti. Hän on puskenut pallon kahdesti maaliin, mutta vain Tanskaa vastaan tehty osuma hyväksyttiin. Talvitien mukaan Pohjanpalo pystyy tekemään runsaasti maaleja myös Euroopan seurajoukkuehuipulla, mikäli hänelle antaa peliaikaa.

– Jos Jollelle antaa säännöllisesti peliaikaa seurajengissä, niin hän pystyy paukuttamaan 15 maalia Bundesliigassa, Talvitie täräytti.