Serie A -mestaruuden viime kaudella voittanut Internazionale tiedotti tiistaina tehneensä sopimuksen 27-vuotiaan Turkin maajoukkuepelaajan Hakan Calhanoglun kanssa. Calhanoglu siirtyy Interiin naapuriseura AC Milanista. Siirtokorvausta hänestä ei tarvitse maksaa, sillä keskikenttäpelaajan sopimus päättyi viime kauteen.

Calhanoglun ja Interin välinen sopimus ulottuu vuoteen 2024. Sky Italian mukaan Inter tarjosi pelaajalle parempaa palkkaa ja suurempia bonuspalkkioita kuin AC Milan, jossa hän oli ansainnut tähän mennessä neljä miljoonaa euroa vuodessa. Calhanoglua tavoitteli myös qatarilainen Al-Duhail, mutta hän päätti pysytellä Italiassa.

Calhanoglun saapumista Interiin on pidetty myös mahdollisena signaalina siitä, ettei Tanskan tähtipelaaja Christian Eriksen pysty seurassa jatkamaan. Calhanoglu on saman pelipaikan pelaaja ja Eriksen tavoin myös vapaapotkuspesialisti. Christian Eriksen koki sydänpysähdyksen EM-kisojen ottelussa Tanska-Suomi, ja hänelle asennetaan sydämentahdistin. Mediassa on spekuloitu, ettei Eriksen saisi lupaa pelata Serie A:ssa sydämentahdistimen kanssa, vaikka olisikin muuten kunnossa ja kykenevä jatkamaan uraansa.

AC Milan on menettämässä kaksi viime kauden ehdotonta avainpelaajaansa ilman siirtokorvausta, sillä Calhanoglun lisäksi myös Italian maajoukkueen ykkösvahti Gianluigi Donnarumma on jättämässä seuran. Donnarummalle tehtiin jo maanantaina Italiassa PSG:n lääkärintarkastus, ja hän on suurella todennäköisyydellä siirtymässä Pariisiin.

[readmore from=Calhanoglu-Hakan]

Saksassa syntynyt ja varttunut Calhanoglu siirtyi AC Milaniin Bayer Leverkusenista kesällä 2017, ja teki 172 ottelussa seuralle 32 maalia ja syötti 48 osumaa. Viime kauden 33 Serie A -ottelussa Calhanoglu teki neljä ja syötti kymmenen maalia.

EM-kisoissa Calhanoglu pelasi neljä minuuttia vaille täydet minuutit Turkin kolme ottelua kestäneellä taipaleella, ja syötti joukkueensa ainoan maalin. Turkki hävisi kaikki kolme peliään ja sai yhteismaalierokseen -8, ja sitä pidetään ehkä kisojen suurimpana pettymyksenä. Kaikkiaan Calhanoglu on pelannut 59 A-maaottelua.