Italia eteni lauantaina EM-kisoissa kahdeksan parhaan joukkoon kaatamalla Itävallan neljännesvälierässä 2-1.

Avausjakso eteni täysin Italian hallinnassa. Ensimmäinen keltainen kortti nähtiin jo toisella minuutilla, kun Marko Arnautović liukui harkitsemattomasti Nicolò Barellalta jalat alta.

Ensimmäisellä puolikkaalla lähimmäksi maalintekoa pääsi Italian Ciro Immobile, joka pamautti kertaalleen pallon tolppaan rangaistusalueen tuntumasta.

Tauolle mentäessä Italialle oli kirjattu 11 maalintekoyritystä ja Itävallalle yksi.

Toiselle puoliskolle Itävalta tuli ihan uudella ilmeellä ja oli siirtyä johtoon reilun tunnin kohdalla, kun Arnautović puski David Alaban syötöstä pallon verkkoon. Videotarkistus paljasti Arnautovićin olleen kuitenkin niukasti paitsiossa.

Ratkaisua ei saatu aikaiseksi varsinaisen peliajan puitteissa, joten vuorossa oli jatko-ottelu.

The xG Philosophy

@xGPhilosophy
After 90 minutes:

Italy (0.92) 0-0 (0.45) Austria

Jatko-ottelua ehdittiin pelata vain muutama minuutti, kunnes Italia siirtyi johtoon. Leonardo Spinazzola keskitti rangaistusalueelle Federico Chiesalle, joka näytti jo menettävän pallon ottaessaan sitä haltuun, mutta hän ohittikin itävaltalaispuolustajan ja tykitti kuulan verkkoon.

Italian toinen maali syntyi 105. minuutilla. Francesco Acerbi taisteli pallon boksissa Matteo Pessinalle, joka laukaisi sen lähietäisyydeltä sisään.

Itävalta kavensi kymmenisen minuuttia myöhemmin, kun Saša Kalajdžić puski Louis Schaubin antaman kulmapotkun pienestä kulmasta sisään. Tasoitusta se ei kuitenkaan saanut aikaiseksi.

Italia kohtaa puolivälierässä Belgian tai Portugalin, jotka kohtaavat toisensa sunnuntaina.

Italia on nyt pelannut ennätykselliset 31 ottelua putkeen tappioitta. Azzurri on viimeksi kärsinyt tappion syyskuussa 2018, kun Portugali oli Nations Leaguessa vahvempi lukemin 1-0. Italia on myös nyt voittanut 12 ottelua putkeen ensimmäistä kertaa ikinä.