Saksan maajoukkueen entinen maalivahti René Adler on pistänyt pystyyn sovelluksen, jonka on tarkoitus tuoda pelaajat ja seurat yhteen entistä helpommin.

11TransFair-sovellus pyrkii Adlerin mukaan helpottamaan pelaajien siirtoprosessia ja antamaan heille enemmän valtaa. Pelaajan tulee ilmoittaa sovellukseen palkkavaatimuksensa ja listata 20 vaihtoehdosta neljä parasta ominaisuuttaan.

Jos pelaaja löytää itselleen uuden joukkueen, pitää seuran maksaa FIFA:n suositusten mukainen välityspalkkio sovellukselle. 11TransFair on aluksi käytössä vain Saksan neljällä korkeimmalla sarjatasolla.

Adler vertasi Bildin haastattelussa keksintöään Tinderiin, joka on yksi maailman suosituimmista nettideittailusovelluksista.

– Kutsun sitä rohkeasti jalkapalloilijoiden ja seurojen Tinderiksi, koska myös me tuomme kaksi osapuolta yhteen, sanoi Adler Goalin mukaan.

– Se on selvää, että pelaajat haluavat enemmän ja enemmän pitää huolta omista asioistaan. He eivät halua enää olla täysin riippuvaisia heidän neuvonantajiensa työstä.

– Mutta jokainen ammattilainen ei voi olla Joshua Kimmichin tai Kevin De Bruynen kaltainen supertähti, joka hoitaa nykyään neuvottelunsa itse ja valikoi haluamansa tarjouksen.

– Haluamme tuoda avoimuutta läpinäkymättömille markkinoille.