Kahdeksan maalia! Espanja ja Kroatia järjestivät uskomattoman trillerin EM-kisoissa

© Kuva: Getty Images

Espanja eteni maanantaina miesten EM-kisoissa kahdeksan parhaan joukkoon kaatamalla Kroatian neljännesvälierässä 5-3 jatko-ottelun jälkeen.

Espanja hallitsi pelin alkua mielin määrin ja sai vartin kohdalla tuhannen taalan paikan, kun Koke pääsi vetämään Pedrin syötöstä pilkun kohdalta. Kuti suuntautui kuitenkin suoraan kroatialaisvahti Dominik Livakovićin jalkoihin.

Hetkeä myöhemmin Álvaro Morata pääsi puskemaan lähietäisyydeltä Ferran Torresin keskityksestä, mutta hänen yrityksensä pysähtyi kroatialaistoppari Domagoj Vidaan. Espanjalaiset viittoivat tilanteessa käsivirhettä, mutta tuomaristo ei sellaista tulkinnut.

Kroatia siirtyi johtoon 20. minuutilla, kun Espanjan maalivahti Unai Simón epäonnistui pahasti haltuunotossaan. Pedri syötti pallon keskiviivan tuntumasta kohti Simónia, jolla ei ollut mitään kiirettä, mutta hän ei saanut pomppivaa palloa kesytettyä. Peliväline osui Simónin jalkaan, mutta jatkoi siitä matkaansa verkon perukoille.

Maalin syntyhetkellä Kroatialle ei ollut tilastoitu yhtään maalintekoyritystä.

Espanja tuli tasoihin 38. minuutilla. Pallo pyöri pitkään Kroatian boksissa ja maalivahti Dominik Livaković venyi kertaalleen hienoon torjuntaan, mutta irtopallo tuli Pablo Sarabialle, joka täräytti kuulan lähietäisyydeltä sisään.

Tauolle mentäessä Espanjalle oli merkattu 11 maalintekoyritystä ja Kroatialle kaksi.

Espanja iski toistamiseen, kun peliä oli takana 56 minuuttia. Ferran Torresin nappikeskitys tavoitti maalin edustalta César Azpilicuetan, joka puski 2-1-lukemat taululle.

Parikymmentä minuuttia myöhemmin Ferran Torres vei Espanjan kahden maalin johtoasemaan. Hän sai oikealle laidalle pitkän avauksen Pau Torresilta, ohitti tilanteeseen rynnänneen Joško Gvardiolin ja laittoi pallon Livakovićin jalkojen välistä sisään.

Kroatia kavensi 85. minuutilla. Espanjan maalin edessä oli iso hässäkkä, kunnes Mislav Oršić törkkäsi pallon maaliviivan yli. Espanjan pelaajat jatkoivat pelaamista, mutta erotuomari Cüneyt Çakır oli saanut kelloonsa ilmoituksen, että pallo oli käynyt maalissa.

Espanjan painajainen jatkui kolmannella lisäminuutilla, kun Mario Pašalić puski Oršićin antamasta keskityksestä Kroatian tasoihin.

Varsinaisella peliajalla ei enempää osumia nähty, joten vuorossa oli jatko-ottelu.

Kroatia sai jatko-ottelun alussa hyvin samanlaisen paikan kuin tasoituksessaan, mutta Simón paikkaili avausjakson kämmiään jälleen yhdellä upealla torjunnalla.

Paljon parjattu Morata pääsi näpäyttämään epäilijöitään, kun peliä oli takana sata minuuttia. Hän otti Dani Olmon keskityksen rangaistusalueella haltuun ja jysäytti upean puolivolleyn verkkoon.

Olmo alusti pelin viimeisen osuman vain pari minuuttia myöhemmn. Hän keskitti Kroatian linjan poikki Mikel Oyarzabalille, joka otti pelivälineen haltuun ennen kuin ujutti sen Livakovićin ohi.

Espanja saa puolivälierässä vastaansa Ranskan tai Sveitsin, jotka kohtaavat vielä tänään kello 22.00 alkavassa ottelussa.

Hyppää kisojen LIVE-seurantaan!


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004