Kolme maalia neljään minuuttiin ja sitten vaihtoon – Kansallisen Liigan konkaripelaajalla sähäkkä tuokio

© Kuva: Kansallinen Liiga / Kalevi Hämäläinen

Kaudella 2020 täyden sapattivuoden pitänyt Tia Hälinen päätti palata tällä kaudella takaisin pelikentille, ja liittyi alkuvuodesta Tikkurilan Palloseuran vahvuuteen. 27-vuotias entinen maajoukkuepelaaja teki paluun virallisiin otteluihin toukokuun alussa, ja on pelannut viimeiset kolme ottelua TiPS:n avauskokoonpanossa. Kahdessa edellisessä ottelussa Hälinen teki maalin kussakin, mutta sunnuntaina rävähti oikein kunnolla.

TiPS johti kotipeliään sarjajumbo JyPK:a vastaan avausjakson jälkeen 2-1, mutta 65. minuutilla alkoi Hälisen tehotuokio. Hälinen viimeisteli vain neljään minuuttiin kolme maalia ja muutti yksin pienessä hetkessä ottelun loppunumeroiksi 5-1. Toistaiseksi SuomiFutiksen tiedossa ei ole, voisiko Hälisen hattutemppu olla jopa naisten pääsarjahistorian nopein, mutta varmasti ainakin lähellä sitä. Vaihtoon Hälinen tuli kaksi minuuttia viimeisen maalinsa jälkeen 71. minuutilla.

TiPS:lle voitto oli kolmas perättäinen, ja se lähtee vajaan neljän viikon sarjatauolle sarjan kakkosena. JyPK on sarjan ainoa nollakerholainen hävittyään kaikki kahdeksan peliään.

Sarjakärki KuPS voitti sunnuntaina kotikentällään Ilveksen 2-0. Molemmista maaleista vastasi maalitilastoa ylivoimaisesti johtava Gentjana Rochi. Ensimmäisen osumansa pohjoismakedonialainen viimeisteli tarkalla rangaistuspotkulla ja toisen upealla volleylla rangaistusalueen rajan tuntumasta. Ottelun lopussa KuPS-leirissä säikähdettiin Rochin saatua pienen tällin nilkkaansa, mutta ilmeisesti pahimmalta vältyttiin.

Päivän kolmannessa (tai ensimmäisenä pelatussa) ottelussa Honka voitti Åland Unitedin 3-1.

KuPS on saanut yhdeksästä ottelustaan kahta vaille täydet pisteet, 25. TiPS:llä pisteitä on 21 ja puolustavalla mestarilla Åland Unitedilla 17. Rochi on 14 tehdyllä maalillaan maalipörssin kärjessä ylivoimainen. TiPS:n Roosa Ariyolla maaleja on yhdeksän ja Åland Unitedin Cassandra Korhosella seitsemän.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.