Kaudella 2020 täyden sapattivuoden pitänyt Tia Hälinen päätti palata tällä kaudella takaisin pelikentille, ja liittyi alkuvuodesta Tikkurilan Palloseuran vahvuuteen. 27-vuotias entinen maajoukkuepelaaja teki paluun virallisiin otteluihin toukokuun alussa, ja on pelannut viimeiset kolme ottelua TiPS:n avauskokoonpanossa. Kahdessa edellisessä ottelussa Hälinen teki maalin kussakin, mutta sunnuntaina rävähti oikein kunnolla.

TiPS johti kotipeliään sarjajumbo JyPK:a vastaan avausjakson jälkeen 2-1, mutta 65. minuutilla alkoi Hälisen tehotuokio. Hälinen viimeisteli vain neljään minuuttiin kolme maalia ja muutti yksin pienessä hetkessä ottelun loppunumeroiksi 5-1. Toistaiseksi SuomiFutiksen tiedossa ei ole, voisiko Hälisen hattutemppu olla jopa naisten pääsarjahistorian nopein, mutta varmasti ainakin lähellä sitä. Vaihtoon Hälinen tuli kaksi minuuttia viimeisen maalinsa jälkeen 71. minuutilla.

Feliks Heikkinen

@feliksheikkinen
Hälinen sitten tempaissut neljään minuuttiin hatun. Terve! Onko kaikkien aikojen nopein? #KansallinenLiiga

TiPS Tikkurila

@TiPSTikkurila
TIPS VOITTAA! 🔥💚
TiPS taituroi selkeään voittoon kevätkierroksen viimeisessä ottelussaan. JyPK kaatui luvuin 5-1 ja ottelun kirkkain tähti oli puhtaan hattutempun iskenyt Tia Hälinen! 🔥 Myös Elli-Noora Kainulainen sekä Roosa Ariyo onnistuivat maalinteossa.

#KansallinenLiiga

Finnish Football Show 🇫🇮⚽️

@FinnishFtblShow
Eventful six minutes for Tia Halinen of @TiPSTikkurila today - a four minute hat trick then substituted. Also pictured: Tia in her hat trick hat 🎩 👍🇫🇮⚽️ #KansallinenLiiga

TiPS:lle voitto oli kolmas perättäinen, ja se lähtee vajaan neljän viikon sarjatauolle sarjan kakkosena. JyPK on sarjan ainoa nollakerholainen hävittyään kaikki kahdeksan peliään.

Sarjakärki KuPS voitti sunnuntaina kotikentällään Ilveksen 2-0. Molemmista maaleista vastasi maalitilastoa ylivoimaisesti johtava Gentjana Rochi. Ensimmäisen osumansa pohjoismakedonialainen viimeisteli tarkalla rangaistuspotkulla ja toisen upealla volleylla rangaistusalueen rajan tuntumasta. Ottelun lopussa KuPS-leirissä säikähdettiin Rochin saatua pienen tällin nilkkaansa, mutta ilmeisesti pahimmalta vältyttiin.

Päivän kolmannessa (tai ensimmäisenä pelatussa) ottelussa Honka voitti Åland Unitedin 3-1.

KuPS on saanut yhdeksästä ottelustaan kahta vaille täydet pisteet, 25. TiPS:llä pisteitä on 21 ja puolustavalla mestarilla Åland Unitedilla 17. Rochi on 14 tehdyllä maalillaan maalipörssin kärjessä ylivoimainen. TiPS:n Roosa Ariyolla maaleja on yhdeksän ja Åland Unitedin Cassandra Korhosella seitsemän.