Konferenssiliigan historian ensimmäinen kausi alkaa – tässä suomalaisseurojen avausvastustajat

© Kuva: Juha Tamminen

UEFA aloittaa tänä kesänä kolmannen miesten seurajoukkueiden eurokilpailun, kun Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan rinnalle perustettiin Konferenssiliigan nimeä totteleva kisa, viralliselta nimeltään UEFA Europa Conference League. Siihen osallistuvat Suomesta FC Inter Turku, KuPS ja Honka. Mahdollisesti myöhemmin mukaan liittyy HJK, mikäli sille tulee Mestarien liigan (tai Eurooppa-liigan) karsinnoista lähtöpassit.

Tiistaina oltiin sitten jo niin pitkällä, että oli aika arpoa Konferenssiliigan historian ensimmäiset otteluparit. Arvonta suoritettiin tuttuun tapaan Sveitsin Nyonissa. Suomalaisseuroista KuPS oli sijoitettujen korissa ja Inter ja Honka sijoittamattomien korissa. Arvonnat jatkuvat heti huomenna keskiviikkona, kun arvotaan jo mahdollisia toisen kierroksen pareja.

Inter aloittaa otteluparinsa kotikentällään. Arpa heitti Interille vastaan unkarilaisen Puskás Akadémia FC:n. Vuonna 2005 perustettu Puskás Akadémia teki debyyttinsä eurokentillä viime vuonna, kun se hävisi ruotsalaiselle Hammarbylle 0-3.

Hongan vastus on färsaarelainen NSÍ Runavik, Färsaarten sarjan viime kauden kakkonen. Ottelupari alkaa Hongan kotiottelulla, joka pelataan Helsingissä Bolt Arenalla.

Tänä vuonna Suomen Cupin voittanut KuPS kohtaa armenialaisen FC Noahin. Ottelupari aloitetaan Armeniassa. Vuonna 2017 perustettu FC Noah pelasi eurokentillä vuosi sitten ensimmäisen kerran. Tuloksena oli 1-4-tappio kazakstanilaiselle Kairatille.

Konferenssiliigan otteluita pelataan Eurooppa-liigan tavoin torstaisin. Ensimmäisen karsintakierroksen pelit pelataan 8.7. ja 15.7. Seurat tiedottanevat mahdollisista yleisörajoituksista myöhemmin.

Koko suomalaisnelikon arpaonnea voi pitää tällä kertaa varsin hyvänä. Konferenssiliigassa kaikki välttyivät etukäteen haastavimmilta vastustajilta, ja samoin kävi Mestarien liigan karsintojen arvonnassa HJK:lle. HJK:n avausvastus on montenegrolainen Buducnost Podgorica.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.