Neljännesvälieräotteluunsa Espanjaa vastaan valmistautuva Kroatia sai karmaisevia uutisia alle kaksi vuorokautta ennen ottelua. 32-vuotias Ivan Perisic oli saanut koronavirustartunnan, eikä voi pelata Kööpenhaminassa Espanjaa vastaan. Perisic lukeutuu Kroatian tähtipelaajiin ja on ollut yksi joukkueen suurimmista onnistujista EM-turnauksessa. Hän on tehnyt kaksi joukkueensa neljästä maalista kisoissa.

Perisic joutuu nyt viettämään protokollan mukaiset kymmenen päivää eristyksessä. Näin ollen häneltä jäisivät väliin myös mahdollinen puolivälierä ja välierä, jos Kroatia niihin vaiheisiin etenee. Siitä huolimatta Perisic otti tilanteen suhteellisen positiivisella asenteella, ja toivoo voivansa vielä pelata lopputurnauksessa. Se siis toteutuisi vain, jos Kroatia etenee kisojen loppuotteluun.

– Kuten useimmat teistä jo tietävät, annoin positiivisen Covid-19-näytteen. Kiitos kaikista viesteistä. Voin nyt paremmin, mutta olen hyvin surullinen, etten voi auttaa Kroatiaa huomenna, enkä parhaassa tapauksessa seuraavissakaan otteluissa. Luotan siihen, että pelikaverini pelaavat mahtavan ottelun uskomattomien kannattajiemme tukemina. Ja kuka tietää, ehkä palaan pelaamaan tässä turnauksessa finaalissa, Perisic kirjoitti Instagramissa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivan Perišić (@ivanperisic444)

Postauksensa kuvassa Perisic tuulettaa juuri Espanjaa vastaan tekemäänsä maalia vuoden 2016 MM-turnauksessa.

Kroatian maajoukkueen lehdistöpäällikkö Tomislav Pacakin mukaan Perisicillä on vain lieviä koronaoireita. Siitä, missä hän on tartunnan saanut, ei ole tietoa.

– Ivan voi hyvin, hänellä on lieviä oireita. Eilen hänellä oli selkäkipuja ja siksi eristimme hänet heti, jo ennen kuin testitulokset saapuivat, Pacak lisäsi.

Vaikka Kroatian jalkapalloliitto ei olekaan yksityisyyssyistä tietoa vahvistanut, on Perisic saanut kroatialaismedian mukaan koronarokotuksensa ennen turnauksen alkua. Sunnuntain lehdistötilaisuudessa puhunut Kroatian päävalmentaja Zlatko Dalic kertoi Perisicin olleen tilanteesta pahoillaan.

– Hän pyysi anteeksi, koska jäämme nyt ilman yhtä lohkovaiheen parhaista pelaajistamme. Perisic on nyt yksi kannattajistamme. Toivottavasti hän voi liittyä mukaamme ensi viikolla, jos pelimme jatkuvat. Ei tämä helppoa ole, sillä Perisic pelasi hyvin ja oli tehnyt kaksi maalia, Dalic kommentoi.

– Perisicille on vaikeaa löytää samantasoista korvaajaa. Voimme olettaa, että Espanja pelaa laitojen kautta yrittäen löytää sieltä tilaa. Espanja hyökkäsi aktiivisesti ensimmäisissä otteluissaan ja tehnee samoin meitäkin vastaan. Etsimme Perisicin kaltaista ratkaisua, sillä meillä on kyllä sille tontille riittävästi pelaajia.

– Perisicin tartunta oli epäilemättä meille takaisku, mutta tulemme toimeen paineen kanssa. Olemme valmiita mihin tahansa. Teemme kaiken mahdollisen, ettei se vaikuta meihin liikaa. Olemme valmiita pelaamaan tämän ottelun.

Internazionalen oikea laitalinkki Perisic on siis sivussa huippuottelusta, mutta Kroatian onneksi joukkueella on samalle pelipaikalle peräti neljä mahdollista vaihtoehtoa. Oikean laitahyökkääjän tontti on yksi ryhmän parhaiten miehitetyistä.

Todennäköisimmin valinta kohdistuu AC Milanin Ante Rebiciin, joka teki tällä kaudella Serie A:ssa 11 maalia, ja on pelannut jopa MM-finaalissa. Tässä turnauksessa Rebic ei kuitenkaan ole ollut vielä parhaimmillaan.

[readmore from=Kroatia]

Toinen vaihtoehto on Wolfsburgin Josip Brekalo, joa teki tällä kaudella Bundesliigassa seitsemän maalia ja syötti neljä. EM-turnauksessa Brekalo on saanut reilun tunnin verran peliaikaa.

Jos Dalic yllättää enemmän, saattaisi avaukseen nousta myös 22-vuotias Dinamo Zagrebin hyökkääjä Luka Ivanusec tai hänen seuratoverinsa, 28-vuotias Mislav Orsic, jota ei kisoissa vielä ole kentällä nähty. Todennäköisemmin valinta osuu kuitenkin joko Rebiciin tai Brekaloon.

Lähde: AS