Italialainen Gianluigi Donnarumma, 22, on ollut jatkuvasti esillä viimeisen kuukauden ajan. Siirtohuhuissa hänet on yhdistetty etenkin Barcelonaan, Juventukseen ja PSG:hen. Nyt tähtitoimittajat Gianluca Di Marzio ja Fabrizio Romano raportoivat, että Ranskan Ligue 1 -jätti Paris Saint-Germain on saamassa Donnarumman riveihinsä. Siirto viimeisteltäneen vuorokauden sisällä.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
PSG are set to complete the signing of Gianluigi Donnarumma in the next hours, Juventus are out of the race - he’s gonna ask Paris for n99 shirt. To be clear: Keylor Navas is staying. 🧤🇫🇷 #PSG

Wijnaldum contract until 2024 has been already signed, medicals now then done deal.

Di Marzion tietojen mukaan Donnarummalle tarjottu sopimus kattaa seuraavat viisi kautta ja tuo tälle yhteensä 60 miljoonan euron tulot. Lääkärintarkastus aiotaan suorittaa mahdollisimman pian, ja se saatetaan tehdä jo Firenzessä, jossa Italian maajoukkue pitää majaansa EM-kilpailujen alla.

PSG-puheenjohtaja Nasser Al-Khelaifi on ollut itsepintainen ostaja ja on halunnut tuoda Donnarumman välttämättä Pariisiin. Romain Molinan mukaan tämä ei ollut kenenkään muun toiveissa. Pelaajisto sekä päävalmentaja Mauricio Pochettino avustajineen olivat siirtoa vastaan.

PSG:n nykyisillä maalivahdeilla, Keylor Navasilla, 34, ja Sergio Ricolla, 27, on erittäin hyvät välit keskenään. Navas on pukuhuoneessa yksi joukkueen pidetyimmistä johtajahahmoista. Donnarumman saapuminen uhkaa rikkoa joukkueen sisäisen harmonian.

Molina väittää, että seuran urheilutoimenjohtaja Leonardolla oli oleellinen osa siirron tapahtumisessa, koska hän tuntee Donnarumman agenttina toimivan Mino Raiolan oikein hyvin.

[readmore from=PSG]

Sky Sport Italia on kuitenkin siinä käsityksessä, ettei edes Raiola halunnut johdattaa päämiestään Ranskaan, sillä sen pääsarjassa on asetettu tiukkoja rajoituksia välityspalkkioiden ja ulosostohintojen suuruuksille. Siellä myös säännöstellään jälleenmyynnin mahdollisuuksia.

Juventus jäi Donnarumman ajojahdista, kun se halusi osoittaa luottamuksensa Wojciech Szczęsnyyn, 31. Barcelona toimi samoin oman ykkösmaalivahtinsa Marc-André ter Stegenin, 29, kanssa.