”Mitä helvettiä tämä on?” – Alaikäistä pelaajaa huoritelleen valmentajan toimitsijakielto raivostuttaa somessa

© Kuva: Pekka Mäntylä

Suomen Palloliiton kurinpitovaliokunta määräsi Ilveksen naisjoukkueen valmentaja Mika Lahtiselle perjantaina kolmen ottelun toimitsijakiellon (lue lisää).

Lahtinen käyttäytyi 29. toukokuuta pelatussa Ilves-HJK-ottelussa ”epäurheilijamaisesti” käytettyään alatyylistä kieltä omaa alaikäistä pelaajaansa kohtaan tämän pallonmenetyksen jälkeen.

– Vittu, mikä huora sentään. Vittu näitä meidän kosketuksia, huudahti Lahtinen kentän laidalla, kun joukkueen 17-vuotias pelaaja epäonnistui pallon haltuunotossa.

Toimitsijakiellon pituus on herättänyt kiivasta keskustelua sosiaalisessa mediassa. Rangaistusta ei ole pidetty tarpeeksi suurena.

– Mitä helvettiä tämä on? Kolmen ottelun toimitsijakielto aikuisen valmentajan huoriteltua alaikäistä pelaajaa. Kahden tyttölapsen jalkapalloa rakastavalle isälle tämä on sydäntäsärkevää luettavaa. Hävetkää, twiittasi Mikko Aittala Palloliitolle.

Palloliiton kurinpitovaliokunta tiedotti tulleensa siihen tulokseen, että huuto oli kohdistettu pallon menettäneelle Ilveksen pelaajalle.

Lahtinen oli puolestaan omassa vastineessaan pyytänyt käytöstään anteeksi ja tuonut esille, ettei kohdistanut sopimatonta kielenkäyttöään yksittäiseen henkilöön.

Myös tämä aiheutti hämmennystä.

– Kurinpito on tullut siihen tulokseen, että huuto oli kohdistettu yksittäiselle, alaikäiselle pelaajalle eli toisin kuin Lada itse väitti. Tähän tulkintaan nähden vain kolmen matsia on mielestäni vahvassa ristiriidassa.

– En myöskään ymmärrä sitä, että [Lahtinen] sai lievennystä pahoiteltuaan, tiivisti Tuukka Kotimäki.