Ilveksen valmentajalle toimitsijakielto – huoritteli tyttöpelaajaa kesken ottelun

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen Palloliiton kurinpitovaliokunta on määrännyt Ilveksen naisjoukkueen valmentaja Mika Lahtiselle kolmen ottelun toimitsijakiellon rangaistusmääräysten rikkomisesta.

Lahtinen käyttäytyi 29. toukokuuta pelatussa Ilves-HJK-ottelussa epäurheilijamaisesti. Ottelutallenteen pohjalta hänen on voitu todeta käyttävän ottelussa Ilveksen pallonmenetyksen jälkeen alatyylistä kieltä.

– Vittu, mikä huora sentään, Ilves-valmentaja huusi, kun joukkueen 17-vuotias tyttöpelaaja epäonnistui pallon haltuunotossa.

– Vittu näitä meidän kosketuksia, Lahtinen lisäsi käännyttyään vaihtopenkin suuntaan.

Lahtinen on omassa vastineessaan pyytänyt käytöstään anteeksi ja ymmärtänyt, että asia tulee käsitellä Palloliiton kurinpitovaliokunnassa ja myös sen, että hän saa kielenkäytöstään rangaistuksen.

Lahtinen on tuonut vastineessaan esille muun muassa, ettei ole kohdistanut sopimatonta kielenkäyttöään yksittäiseen pelaajaan tai pelaajiin. Hän sanoo purkaneensa turhautumistaan sanallisesti joukkueen peliin ja siten myös itseensä. Kielenkäyttö ei Lahtisen mukaan sisällä yksittäiseen pelaajaan kohdistuvaa pelillistä kritiikkiä, vaan kyse on yleisen turhautumisen seurauksena tapahtuvasta tunteenpurkauksesta ja ennen kaikkea valmennuksen voimakkaasta itsekritiikistä.

Ilves-valmentaja on kärsinyt toimitsijakiellostaan jo yhden ottelun. Hän on sivussa vielä 29. kesäkuuta pelattavasta Jypk-ottelusta sekä 3. heinäkuuta pelattavasta Honka-ottelusta.

Ilves on Kansallisen liigan toiseksi viimeisenä. Joukkue on kerännyt vain yhden sarjapisteen seitsemästä pelaamastaan ottelustaan.

Lähde: Suomen Palloliitto