Huuhkajat kohtasi Tanskan lauantai-iltana historiansa ensimmäisessä arvoturnausottelussa, kun EM-lopputurnauksen B-lohko pyörähti käyntiin Kööpenhaminassa.

Huuhkajat voitti ottelun 1-0 ja johtaa parhaillaan B-lohkoa.

LUE KAIKKI OLEELLINEN CHRISTIAN ERIKSENIN TILANTEESTA TÄSTÄ

Otteluun suosikkina lähtenyt Tanska oli Huuhkajien niskan päällä ensimmäisen vartin aikana.

Tanska kykeni luomaan jatkuvasti painetta Huuhkajien boksin välittömässä läheisyydessä ja onnistui synnyttämään muutaman potentiaalisen maalipaikankin, mutta Lukas Hradecky oli mies paikallaan.

Huuhkajien hallitessa palloa Tanska prässäsi aktiivisesti ja jätti vieraille hyvin vähän tilaa ratkaisuihin, mutta siitä huolimatta Markku Kanervan suojatit kykenivät luomaan muutaman hyökkäyksen avausjakson ensimmäisen puoliskon aikana.

Puolen tunnin kohdalla Tanskan toppari Simon Kjær huitaisi kaksinkamppailutilanteessa vahingossa Teemu Pukkia naamaan. Pukkia paikkailtiin muutaman minuutin ajan sivurajalla, eikä tilanteesta vihelletty rikettä.

Pukin lisäksi myös Daniel O’Shaughnessy, Joona Toivio ja Jere Uronen ottivat osumaa ennen puoliaikaa. Pallo osui kulmatilanteessa O’Shaughnessyn naamaan, jonka nenä aukesi sen seurauksena.

Noin viitisen minuuttia ennen avausjakson päättymistä Tanskan Christian Eriksen lyyhistyi kentän pintaan. Eriksen menetti tajuntansa ja häntä hoidettiin kentällä noin kymmenisen minuuttia, kunnes hänet vietiin paareilla pukusuojiin. Eriksen vietiin ambulanssilla sairaalaan ja hän kykenee puhumaan.

Christian Eriksen lyyhistyi kentän pintaan avausjakson lopussa. Ottelu oli keskeytettynä noin kahden tunnin ajan. Eriksen on sairaalassa ja Tanskan jalkapalloliiton mukaan hän kykenee puhumaan. Kuva: Getty

[readmore from=Eriksen-Christian]

LUE KAIKKI OLEELLINEN CHRISTIAN ERIKSENIN TILANTEESTA TÄSTÄ

Ottelu oli keskeytettynä noin kahden tunnin ajan, jonka aikana pelaajat ja maajoukkueet odottivat lisätietoja Eriksenin tilanteesta. Eriksen toivoi, että ottelua jatketaan. Huuhkajien ja Tanskan pelaajat päättivät yhdessä, että kamppailua jatketaan. Ensimmäisen jakson viimeiset minuutit pelattiin loppuun, jonka jälkeen pidettiin viiden minuutin tauko.

Avausjakson tapaan Tanska oli Huuhkajien niskan päällä myös toisella jaksolla. Toisen jakson ensimmäisen kymmenen minuutin aikana Huuhkajat ei saanut pallon kanssa käytännössä mitään aikaan. Tanska puski päälle, mutta Kanervan suojatit puolustivat tiiviisti, eivätkä päästäneet Tanskaa loistaviin maalintekopaikkoihin.

Tunnin kohdalla kaikki kuitenkin muuttui. Huuhkajat loi laadukkaan ja nopean hyökkäyksen. Pukki sai pallon boksissa, mutta Tanskan pelaajat ympäröivät hänet ja Pukki syötti pallon viereen Uroselle. Uronen lähetti laatuluokan keskityksen boksiin ja Joel Pohjanpalo puski pelivälineen ohi Kasper Schmeichelin.

Huuhkaja-pelaajat eivät tuulettaneet maalia kunnianosoituksena Eriksenille.

20 minuuttia ennen päätösvihellystä Tanskalle tuomittiin rangaistuspotku, kun Paulus Arajuuri kaatoi boksissa Yussuf Poulsenin. Kontakti näytti heppoiselta, mutta pilkkua ei hylätty. Se ei Huuhkajia haitannut, sillä suorastaan loistavan ottelun pelannut Hradecky torjui Pierre-Emile Højbjergin yrityksen.

Tanska haki vimmatusti tasoitusmaalia epäonnistuneen rangaistuspotkun jälkeen ja onnistui ohittamaan muutamaan kertaan Huuhkajien puolustuksen, mutta kymmenisen minuuttia ennen loppua Uronen pelasti käytännössä varman maalin.