Näiden supertähtien maita ei nähdä EM-kisoissa – katso rannalle jääneiden maiden pelaajista koottu tähdistöjoukkue

© Kuva: Getty Images

Viime vuodelta tälle kesälle siirrettyjen EM-kisojen kaikkien 24 joukkueen kokoonpanot on nyt julki. Niihin voi tutustua erikoissivujemme kokoonpanoille pyhitetystä osiosta.

Vaikka sekä kisajoukkueiden määrää (24) että pelaajien määrää (26) on lisätty, jää kisoista silti aina ulos lukuisia huippupelaajia. Se kertoo osaltaan vain Euroopan erittäin laajasta tasoista. Osa pelaajista jää pois loukkaantumisten tai kieltäytymisten takia, ja osa vain jää rannalle, kun valmentaja päätyy muihin pelaajiin.

Heistä kerromme enemmän pian julkaistavassa toisessa jutussa, mutta tähän juttuun laadimme tähdistökentällisen niistä pelaajista, joiden maat eivät edes selviytyneet EM-lopputurnaukseen. Tälläkin joukkueella voitaisiin mennä kisoissa erittäin pitkälle, mutta nyt näiden pelaajien kohtalo on keskittyä lomailuun ja katsella kisoja televisiosta.

Maalivahdin valinta on koko joukkueen kaikkein helpoin tehtävä. Atlético Madridin Jan Oblak, 28, on voittanut Zamora-palkinnon La Ligan vähiten maaleja päästäneenä maalivahtina jo viisi kertaa. Tällä kaudella hän torjui Atléticon mestariksi, ja viime vuonna hänet valittiin maailman parhaaksi maalivahdiksi. Oblak on pelannut Slovenian A-maajoukkueessa vuodesta 2012 lähtien, mutta arvokisoissa Sloveniaa ei ole nähty tänä aikana kertaakaan.

Toppareiksi valitsemme Oblakin joukkuetoverin, huippukauden pelanneen montenegrolaisen Stefan Savicin sekä Napolia edustavan kreikkalaisen Kostas Manolasin. Laitapuolustajien paikat menevät albanialaiselle Elseid Hysajlle (myös Napoli) sekä irlantilaiselle Seamus Colemanille (Everton).

Keskikentän pohjalle sijoitamme bosnialaisen Miralem Pjanicin (Barcelona), vaikka kausi jäikin vaisuksi pienellä peliajalla. Hänen yläpuolellaan peliä tekevät serbialainen Sergej Milenkovic-Savic (Lazio), armenialainen Henrikh Mkhitarjan (AS Roma) ja serbialainen Dusan Tadic (Ajax). Kaikki kirjauttivat huiman määrän maalisyöttöjä tililleen tällä kaudella, joten tarjoilu todella pelaisi.

Hyökkäyksessä pelaisi todellinen superkaksikko, Borussia Dortmundin norjalaissensaatio Erling Braut Håland ja Bosnia ja Hertsegovinan maajoukkuekapteeni Edin Dzeko (AS Roma). Hålandin meriittilistalle tuli tällä kaudella muun muassa Mestarien liigan maalipörssin voitto.

Vaihtopenkillekin riittää laatua. Otamme mukaan vielä varamiehiksi Aleksandar Kolarovin (Serbia/Internazionale), Amir Rrahmanin (Kosovo/Napoli), Jonny Evansin (Pohjois-Irlanti/Leicester), Razvan Marinin (Romania/Cagliari), Martin Ødegaardin (Norja/Real Madrid/Arsenal), Milot Rashican (Kosovo/Werder Bremen), Gylfi Sigurdssonin (Islanti/Everton), Josip Ilicicin (Slovenia/Atalanta) ja Eran Zahavin (Israel/PSV Eindhoven).

Heikki Kuparinen
Twitter: @Heykki80


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille