Joel Pohjanpalo oli vailla selityksiä Suomen heikon EM-kenraalin jälkeen. Huuhkajat kärsi perjantain EM-kenraalissa yllättävän 0-1-tappion kotikentällä Virolle.

Pohjanpalo myönsi lauantain lehdistötilaisuudessa koko joukkueen epäonnistuneen viimeisessä harjoitusottelussa.

– Paska maku matsista jäi. Se ei ollut se peli mitä haluttiin. Viro puolusti hyvin ja vei meiltä tilat pois.

– Me ei olla mikään maailman suurin maa. Silloin kun me ei pystytä täyttämään täyttä potentiaaliamme, tämä on tulos.

– Me pelattiin ehkä Viroa vastaan liian turvallisesti. Ei provosoitu tarpeeksi vastustajaa ja vältettiin virheitä. Se varmaan paistoi ulospäin ja teki meistä aseettoman.

[readmore from=Huuhkajat]

Pohjanpalo ei päässyt pelaamaan ottelussa tutun tutkaparinsa Teemu Pukin rinnalla. Loukkaantumisesta toipunut Huuhkajien ykköstähti tuli vaihdosta sisään viimeiselle puolituntiselle.

– Se oli selkeetä ettei Teemu tule missään nimessä aloittamaan. Itsellä myös oli pienehkö polvivamma sitä ennen. Ehkä tuo oli loppujen lopuksi oikea päätös, että itse pelasin tunnin ja Teemu 30 minuuttia.

– Kaikki tietää kuinka hyvin meidän yhteispeli toimii kentällä. Me tunnetaan toisemme monen vuoden takaa. Ehkä se on vaan hyvä ettei me näytetty meidän osaamista tässä kenraalissa vastustajille.

Suomi avaa kisat ensi viikon lauantaina 12. päivä kesäkuuta Tanskaa vastaan. Huuhkajat kohtaa turnauksen alkulohkossaan myös Venäjän ja Belgian.