Daley Blind on myöntänyt, että hän harkitsi jättävänsä Hollannin EM-avauksen väliin nähtyään Christian Eriksenin kauhistuttavan tilanteen lauantain lohko-ottelussa Suomea vastaan.

Eriksen kiidätettiin sairaalaan sydämenpysähdyksen takia, mitä ennen lääkintäjoukot olivat elvyttäneet häntä nurmen pinnassa. Tanskan tähtipelaaja voi nyt paremmin ja hänen tilansa on vakaa, mutta etenkin Blind otti tilanteen hyvin raskaasti.

Tapaus muistutti 31-vuotiasta hollantilaistähteä hänen omista synkistä hetkistään samanlaisessa tilanteessa. Blind, joka pelasi Ajaxissa samaan aikaan Eriksenin kanssa, tuupertui nurmen pintaan Mestarien liigan ottelussa Valenciaa vastaan vuonna 2019.

Hollantilaispelurilla diagnosoitiin sydänsairaus, jonka jälkeen hänelle asennettiin rytmihäiriötahdistin. Hän koki uusia vaivoja jälleen viime elokuussa, mutta nekään eivät onneksi pakottaneet häntä aikaiselle eläkkeelle.

Blindin oli kuitenkin tsempattava itseään, jotta hän kykeni pelaamaan Hollannin EM-avauksessa Ukrainaa vastaan sunnuntaina. Blind pelasi 64 minuuttia avauksesta, jonka jälkeen hän käveli kyynelehtien vaihtoon.

[readmore from=Eriksen-Christian]

– Minun oli päästävä henkisen esteen ylitse voidakseni pelata. Olen ylpeä siitä, että tein sen. Tunteet nousevat aina lopulta pintaan, kertoi Blind Goalin mukaan.

– Sen tapahtuman näkeminen, sillä oli niin suuri vaikutus minuun. Näin asioita, jotka tunnistin omista kokemuksistani. Se teki kaikesta entistä voimakkaampaa.

– Se, että kuulemme hänen olevan kunnossa antaa meille kaikille voimaa jatkaa pelaamista. Mitä hänen tulevaisuuteensa tulee, jättäkää se kiitos rauhaan, lisäsi Blind toivoessaan Eriksenille yksityisyyttä.

ÄLÄ MISSAA HETKEÄKÄÄN! EM-kisojen LIVE-seuranta löytyy täältä.