Tämä ei ole unohtunut: Belgian joukkueessa kaksi pelaajaa, joista toista syytetään toisen uran tärvelemisestä

© Kuva: Getty Images

Iltakymmeneltä Suomen aikaa alkaa Huuhkajien ja Belgian välinen EM-ottelu. Kyseessä on B-lohkon kolmas kierros, jossa ratkaistaan ainakin varmat jatkoonmenijät.

Ottelun alla Het Laatste Nieuwsin jalkapallokeskusteluohjelmassa Deviltimessa asiantuntijat Jan Mulder ja Marc Degryse keskittyivät puheenvuoroissaan erityisesti loukkaantumisesta toipuneen Eden Hazardin, 30, paluuseen avauskokoonpanoon. He haluavat nähdä häneltä tasapainoisen ja laadukkaan suorituksen.

Hazard siirtyi valioliigaseura Chelseasta Real Madridiin vuonna 2019. Samasta vuodesta lähtien hänen uraansa ovat varjostaneet lukuisat loukkaantumiset. Ne ovat saaneet hänet epäilemään jo, pystyykö hän enää koskaan saavuttamaan entistä tasoaan.

Transfermarkt-sivustolla Hazardin markkina-arvo on romahtanut 80 miljoonaa euroa noin 20 kuukaudessa. Viime kaudella kaikki kilpailut huomioiden maaleja syntyi vain neljä. Jotain pitää tapahtua tai hänen uransa huipulla päättyy ennen aikojaan. Alamäki on ollut liian jyrkkää.

Yhtä pelaajaa on syytetty Belgian kapteenin loukkaantumishuolista, ja se pelaaja on Thomas Meunier, 29.

Marraskuussa 2019 Meunier pelasi Realia vastaan Mestarien liigassa. Tuolloin PSG:tä edustanut laitapuolustaja taklasi Hazardia pallontavoittelutilanteessa, minkä seurauksena tämä taittoi vakavasti nilkkansa ja joutui kuntouttamaan vammaansa kaksi ja puoli kuukautta.

Siitä lähtien Hazard on ollut lähes jatkuvasti joko keskenkuntoinen tai kokonaan poissa laskuista.

Meunier on joutunut myöhemmin kertaamaan näkemyksiään tilanteesta. Milloin hän on sanonut Hazardin törmänneen häneen, milloin kamppailutilanne oli hänen mielestään vain yksi muiden joukossa.

Mielenkiintoisen tilanteesta tekee se, että Meunier ja Hazard ovat molemmat belgialaisia. Meunier on myös yksi maajoukkueen luottomiehistä. EM-avausottelussa Venäjää vastaan hän pelasi 62 minuuttia, teki yhden maalin ja syötti toisen. Tanskaa vastaan hän pelasi täyden ysikymppisen.

ÄLÄ MISSAA HETKEÄKÄÄN: EM-kisojen LIVE-seurantaan TÄSTÄ!