Tässä Ylen EM-selostajan arvio kisojen mestarista, mustasta hevosesta ja maalikuninkaasta

© Kuva: Getty Images

EM-kisat käynnistyvät tänään perjantaina. SuomiFutis tekee kisojen aikana Instagram-tilillään live-lähetyksiä, joissa jututetaan mielenkiintoisia vieraita.

Avauslähetyksessä vieraana oli Ylelle EM-kisoja selostava Toni Saukkola. Saukkola kertoi selsotavansa kisoissa kaiken kaikkiaan 12 ottelua, joista ensimmäinen nähdään jo tänä iltana, kun Italia kohtaa kisojen avausottelussa Turkin.

SuomiFutiksen Juho Hirvonen kysyi Saukkolalta, mikä maa voittaa EM-kultaa, kuka on kisojen niin sanottu musta hevonen ja kenet kruunataan maalikuninkaaksi.

– Ranska voittaa, Saukkola sanoi lyhyesti ja ytimekkäästi mestarisuosikkinsa.

Kisojen yllättäjäksi hän kaavailee Huuhkajien avausvastusta.

– Sanotaan Tanska. Se on hyvä joukkue, kollektiivinen jengi, joka pelaa simppeliä ja kivannäköistä jalkapalloa, Saukkola kertoo.

Maalikuninkaaksi kisaselostaja veikkaa Belgian Romelu Lukakua.

– Lukaku on minun papereissani ykkössuosikki maalikuninkaaksi Uskon että hän kylvää alkulohkossa tuhoa ja Belgia menee jatkoon, Saukkola perusteli.

Saukkola nosti esille myös Ranskan Karim Benzeman, Englannin Harry Kanen, Italian Ciro Immobilen, Portugalin Cristiano Ronaldon, Hollannin Memphis Depayn ja Saksan Timo Wernerin, jotka ovat hänen mielestään potentiaalisia maalikuninkaita.

LUE MYÖS: Ylen EM-selostaja paljasti mokansa – ”Miksi en vain voinut olla hiljaa”


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 4-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle neljän maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!