Ylen EM-selostaja paljasti mokansa – ”Miksi en vain voinut olla hiljaa”

© Kuva: Getty Images

EM-kisat käynnistyvät tänään perjantaina. SuomiFutis tekee kisojen aikana Instagram-tilillään live-lähetyksiä, joissa jututetaan mielenkiintoisia vieraita.

Avauslähetyksessä vieraana oli Ylelle EM-kisoja selostava Toni Saukkola. Saukkola kertoi selsotavansa kisoissa kaiken kaikkiaan 12 ottelua, joista ensimmäinen nähdään jo tänä iltana, kun Italia kohtaa kisojen avausottelussa Turkin.

Selostajilla on luvassa melkoinen määrä töitä, joskin suuri osa urakasta on jo tehty.

– Valmistautuminen on iso osa selostamista. Selostuksissani on 12 eri joukkuetta. Jokaisen joukkueen opettelu vie 4-5 tuntia. Lisäksi sitten lähempänä ottelua päivitetään tiedot ajan tasalle, Saukkola sanoi.

SuomiFutiksen Juho Hirvonen kysyi Saukkolalta, onko koskaan käynyt niin, että valmistautumisesta huolimatta ei tunnista katsomosta jotakuta sellaista henkilöä, joka ehkä pitäisi tunnistaa. Jotakuta sellaista, jonka lähetyksen ohjaaja poimii pelikatkoilla jatkuvasti kuviin. Saukkolalla oli tarina kerrottavanaan.

– Oli naisten MM-kisoissa Saksan ottelu. Katsomossa oli ilmeisesti joku entinen jalkapallovaikuttaja, jota jatkuvasti kuvattiin. En saanut yhtään päähäni, kuka se voisi olla. Täytin ne hetket olemalla hiljaa tai puhumalla jostain ihan muusta, Saukkola sanoi.

– Jossain kohtaa sanoin ääneen, että ”taitaa olla yhdeksäs kerta, kun tätä henkilöä kuvataan eikä minulla ole aavistustakaan, kuka hän on”. No, myöhemmin selvisi, että tämä henkilö oli Birgit Prinz. Prinz on yksi kaikkien aikojen parhaista pelaajista. Se oli vähän sama kuin en olisi tunnistanut Peléä.

– Tuo on varmaan räikein esimerkki, on jäänyt mieleen. Mietin, miksen vain osannut olla hiljaa loppuun asti. Ehkä parempi olla hiljaa, jos ei ole varmaa tietoa, ketä kuvataan.

SuomiFutiksen Instagram-tiliin pääset tutustumaan tästä.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 4-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle neljän maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!