Norjan hiihtotähti Johannes Høsflot Klæbo halusi alun perin jalkapalloilijaksi – idoli löytyi Man Unitedista

© Kuva: Getty Images

Uutisoimme eilen lauantaina SuomiUrheilun puolella maastohiihtäjä Johannes Høsflot Klæbon, 24, mietteistä uusiin sekaviesteihin liittyen. Norjalaishiihtäjä on vähän väliä uutisissa, ja häntä voi hyvällä syyllä pitää miesten hiihdon valovoimaisimpana tähtenä.

Ilmiömäiset vauhtiominaisuudet ja mullistavat tekniset taidot ovat tuoneet hänelle tunnettuutta muidenkin kuin hiihtoniilojen keskuudessa. Lyhyelle ja menestyksekkäälle uralle mahtuu myös ennennäkemättömän dramaattinen hylkäys viime MM-kisojen kuninkuusmatkalta.

Maastohiihto ei kuitenkaan ollut Klæbon ensisijainen lajivalinta. Jalkapallo oli.

Klæbo paljasti noin vuosi sitten vlogissaan, että pienenä ollessaan hänen ykköshaaveensa oli jalkapalloammattilaisuus.

– Kaikille jalkapalloilijoille haluaisin vain sanoa, että olen kateellinen. Se on totuus, sanoi Klæbo hymyillen.

Kiinnostus maastohiihtoa kohtaan kasvoi toden teolla vasta vuonna 2009, jolloin norjalaiset kirimiehet Ola Vigen Hattestad ja Petter Northug dominoivat lajin MM-kisoja.

Viime vuosina ”Rakettimies” on verestänyt vanhoja taitojaan trondheimilaisen Astor FK 2:n keskikentällä 6. divisioonassa. Esimerkiksi vuonna 2018 hän pelasi joukkueessa ainakin kolme ottelua ja viimeisteli niissä neljä maalia. Hattutemppu syntyi Glimtiä vastaan.

Klæbo pelasi Astorille myös keväällä 2017, jolloin hän onnistui kahdessa ottelussaan kolme kertaa maalinteossa.

Korkean loukkaantumisriskin ja kiireisen harjoitusaikataulunsa vuoksi norjalaistähti tuskin enää usein jalkapalloa pelaa, mutta YouTubessa on pätkiä hänen esiintymisestään Astorin paidassa, kaksinkamppailupelaamisestaan Petter Northugia vastaan ja rangaistuspotkusta, jonka hän laukaisi erään Molde–Rosenborg-matsin alla. Northug-pelissä tehtiin Astorin yleisöennätys. 45 000 katsojaa seurasi sitä suorana netissä.

Urheilijoista Klæbo ihailee eniten Cristiano Ronaldoa, 36. Klæboa onkin luonnehdittu uutteraksi harjoittelijaksi, joka on parhaimmillaan, kun panokset ovat kovat, joten ehkä heissä on jotain samaakin. Molemmat ovat tai ovat olleet myös poikkeuksellisen nopeita, yksi lumella ja toinen nurmella.

Ronaldon ansiosta Klæbo on edelleen valioliigaseura Manchester Unitedin fani.

Muokattu 16.6. klo 18.55: Lisätty maininta Liberecin MM-kilpailuista.

Muokattu 28.8. klo 09.33: Otsikkoa muutettu. Aiempi otsikko oli ”Tiesitkö tätä? Miesten hiihdon suurin tähti halusi alun perin jalkapalloilijaksi – idoli löytyi Man Unitedista”.

Juuso Kilpeläinen
Twitter: @jusukilpelainen

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!