UEFA käsitteli Manuel Neuerin sateenkaarinauhan – vihreää valoa Saksalle

© Kuva: Getty Images

Kerroimme aiemmin sunnuntaina, että UEFA ottaa käsittelyyn Saksan EM-joukkueen kapteenin Manuel Neuerin Pride-kuukauden kunniaksi käyttämän sateenkaarikäsivarsinauhan. Pitkään ei mennyt, ennen kuin käsittelystä saatiin lisätietoa, sillä Saksan maajoukkue tiedotti käsittelyn tuloksesta äsken Twitter-tilillään.

Twiitin mukaan UEFA on lähettänyt sunnuntai-iltana Saksan jalkapalloliitto DFB:lle tiedonantonsa Neuerin käsivarsinauhaa koskien. Kirjallisessa ilmoituksessa todettiin, että sateenkaarinauhaa pidetään joukkueen merkkinä monimuotoisuuden puolesta ja sitä pidetään ”hyvään tarkoitukseen” perustuvana.

Vaikka twiitissä ei sitä yksiselitteisesti todetakaan, voi sanamuodoista päätellä, ettei käsivarsinauhan käytöstä anneta minkäänlaista sanktiota ja Neuer saa käyttää sitä jatkossakin.

Saksa kohtaa keskiviikkona F-lohkon päätöskierroksen ottelussa Unkarin Allianz Arenalla Münchenissä. Münchenin kaupungin johto aikoo anoa UEFA:lta lupaa valaista stadion sateenkaarivärein.