Suomen A-maajoukkue on palannut Kööpenhaminasta takaisin Terijoelle, jossa se majoittuu EM-kisojen ajan. UEFA on linjannut, etteivät joukkueet saa harjoitella Pietarin ottelustadionilla kertaakaan, mikä on herättänyt ihmetystä.

Yleensä joukkueet ovat saaneet pitää ottelua edeltävän valmistavan harjoituksen peliareenalla. Muun muassa Suomen ykkösmaalivahti Lukas Hradecky on aiemmin kertonut, että peliä edeltävä harjoitus ottelustadionilla on tärkeä osa maalivahtien valmistautumista, koska esimerkiksi syvyyden hahmottaminen on hyvin erilaista itse areenalla kuin vaikkapa harjoituskentällä.

UEFA on kuitenkin tehnyt linjauksen, jonka mukaan mikään maa ei saa harjoitella areenalla ennen ottelua. Linjaus muuttui, kun Pietariin sijoitettiin lisää otteluita.

– Kuuleman mukaan jonkin verran on askarruttanut se, minkä takia huomenna (tiistaina) harjoitellaan täällä (Terijoella), eikä ottelustadionilla (Krestovsky Stadium). Siihen on selkeä syy. Me emme saa mennä ottelustadionille, maajoukkueen tiedottaja Timo Walden kertoi maanantaina Huuhkajien lehdistötilaisuudessa.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan jokaisella joukkueella oli mahdollista harjoitella ottelustadionilla kertaalleen. Linjausta kuitenkin muutettiin.

– Alunperin se meni niin, että olisimme voineet mennä huomenna, mutta emme ennen Belgia-peliä. Mutta nyt kun tänne (Pietariin) lisääntyi tämä joukkueiden määrä tämän Dublinin putoamisen kautta, niin sen jälkeen kaikilta joukkueilta kiellettiin harjoittelu ottelustadionilla. Ymmärtääkseni kukaan ei pääse sinne (harjoittelemaan), Walden avasi.

Dublin oli alunperin yksi kisakaupungeista, mutta UEFA otti kaupungilta kisaisännyyden pois, kun se ei pystynyt takaamaan yleisön pääsyä otteluihin. Dublinissa alunperin suunnitellut ottelut sijoitettiin Pietariin ja Lontooseen.

– Se ei ole meidän päätös, vaan kattojärjestön päätös. Sen mukaan mennään, Walden kertoi.

Huuhkajien kannalta uudistettu linjaus on huono uutinen. Suomen pelaajille Krestovsky Stadium ei ole kovinkaan tuttu. Sen sijaan tulevan vastustajan, Venäjän, pelaajat ovat pelanneet lukuisia otteluita kyseisellä stadionilla, joka on myös Venäjän pääsarjassa pelaavan Pietarin Zenitin kotistadion. Lisäksi Venäjän maajoukkue on myös harjoitellut useampaan otteeseen stadionilla, vaikka ei kylläkään EM-lopputurnauksen aikana UEFA:n linjauksen takia.