Unkari isännöi Portugalia tiistai-iltana Budapestissä, kun kaksikko aloitti EM-kisaurakkansa F-lohkon avausottelussa.

Portugali voitti ottelun 3-0. Unkari taisteli urhoollisesti 80 minuutin ajan, mutta EM-kisojen ehdottomiin ennakkosuosikkeihin lukeutuva Portugali iski kolme maalia viimeisen kymmenen minuutin aikana.

Portugali hallitsi mielin määrin pelitapahtumia niin ensimmäisellä kuin toisella jaksollakin. Avausjaksolla maalipaikat olivat kuitenkin vähissä. Unkari puolusti tarkasti ja Portugali jäi pallonhallinnastaan huolimatta ilman sen vaarallisempia maalintekopaikkoja.

Toisella jaksolla Portugali haki vimmatusti ottelun avausmaalia, mutta ottelun ensimmäisestä maalista vastasi kuitenkin Unkari noin 20 minuuttia ennen päätösvihellystä – vain huomatakseen, että osuma hylättiin paitsiona.

Cristiano Ronaldo iski ottelun avausmaalin pilkulta. Hetkeä myöhemmin Raphael Guerreiro vei Portugalin kahden osuman etumatkalle ja lisäajalla Ronaldo iski loppuluvut 3-0:aan.

Lohkon toinen ottelu Saksa-Ranska käynnistyy klo 22.00.