Jeppe Kofod, Tanskan ulkoministeri, on kiitellyt Huuhkajat-kannattajien toimintaa Tanska–Suomi-ottelussa.

Ottelu keskeytettiin lähes kahdeksi tunniksi, kun Christian Eriksen, 29, rojahti tajuttomana nurmen pintaan, ja hänet jouduttiin viemään sairaalaan. Suomen ja Tanskan faneja ohjattiin pysymään aloillaan, kun pelaajat siirtyivät pukuhuoneisiinsa.

Aikansa kuluksi suomalaiskannattajat ryhtyivät huutamaan yhteen ääneen Eriksenin etunimeä ”Christian”. Muutaman kerran he ehtivät näin tekemään, kunnes Tanskan fanit vastasivat tähtipelaajansa sukunimellä. Videoklipit tapahtuneesta kiersivät runsaasti sosiaalisessa mediassa.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

– Sydämellinen kiitos Suomen kannattajille, jotka huusivat ”Christian!” ja nostivat meidän tanskalaisten mielialaa, kun kaikki näytti synkältä”, twiittasi Kofod henkilökohtaiselta tililtään.

– Te olette reilun pelin ruumiillistuma.

Ulkoministeri päätti viestinsä suomeksi:

– Kiitos!

Myös Suomen presidentti Sauli Niinistö ylisti kannattajien tempausta.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Sauli Niinistö

@niinisto
Yksi suuri voitto on jo saavutettu - henki Parkenin katsomossa.

Britannian prinssi William taas osoitti tukensa Eriksenille ja kehui päätuomari Anthony Taylorin sekä lääkintäjoukkojen työskentelyä hengenvaarallisessa tilanteessa.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

The Prince and Princess of Wales

@KensingtonRoyal
Encouraging news about Christian Eriksen, we are all thinking about him and his family. Well done to the medical team and Anthony Taylor for their calm and swift action. W

– Rohkaisevia uutisia Christian Eriksenistä. Hän ja hänen perheensä on meidän kaikkien ajatuksissamme. Kiitokset hoitohenkilökunnalle ja Anthony Taylorille heidän rauhallisesta ja nopeasta toiminnastaan, twiittasi William.

Suomen pääministeri Sanna Marin (SDP) oli myös mukana hengessä. Hänkin kertoi, että ”ajatuksemme ovat nyt Christian Eriksenin luona”. Lisäksi Marin oli iloinen Huuhkajien voitosta. Hänen puolisonsa Markus Räikkönen on entinen jalkapalloilija.

Jos upotukset eivät näy, voit katsoa ne täällä ja täällä.

Sanna Marin

@MarinSanna
Ajatuksemme ovat nyt Christian Eriksenin luona. ❤️🇩🇰