Venäjän EM-joukkueen kokeneimmalta pelaajalta jää lopputurnaus kesken

© Kuva: Getty Images

Venäjän avauskokoonpanossa lauantaisessa Belgia-ottelussa pelannut kokenut laitapuolustaja Juri Zhirkov ei enää EM-lopputurnauksessa pelaa. 37-vuotias Zhirkov sai ottelussa pohjelihasvamman, ja hänet vaihdettiin pois kentältä muutamaa minuuttia ennen taukovihellystä. Zhirkovin korvasi vasempana laitapuolustajana Vjatseslav Karavajev.

Kolmansia EM-kisojaan pelanneella Zhirkovilla on nyt pelattuna peräti 105 A-maaottelua. Sillä hän on Venäjän kaikkien aikojen maaottelutilastossa neljännellä sijalla. Zhirkovin jälkeen Venäjän joukkueen kokenein maaottelupelaaja on kapteeni ja ykköshyökkääjä Artem Dzuyba, joka on pelannut 53 maaottelua.

Kevätkausi Pietarin Zenitissä meni Zhirkovilta vaisusti, mutta hän mahtui silti mukaan EM-joukkueeseen pitkäaikaisena maajoukkueen luottopelaajana.

Zhirkovin ensimmäisessä arvoturnauksessa, EM-kisoissa vuonna 2008, Venäjä eteni aina välieriin asti, ja Zhirkov valittiin turnauksen tähdistöjoukkueeseen. Hän oli isossa roolissa myös vuoden 2012 EM-kisoissa, mutta ei mahtunut mukaan kisajoukkueeseen viisi vuotta sitten.

ÄLÄ MISSAA HETKEÄKÄÄN: EM-kisojen LIVE-seurantaan TÄSTÄ!

MM-kisoissa Zhirkov nähtiin sekä vuosina 2014 että 2018 – myös jälkimmäisten kisojen päätyttyä loukkaantumiseen. Zhirkov lopetti maajoukkueuransa MM-kotikisojen jälkeen, mutta hän palasi takaisin kotimaansa edustusryhmään jo maaliskuussa 2019.

Suomi kohtaa Venäjän toisessa EM-ottelussaan keskiviikkona kello 16 alkaen.