FC Hakan puolustajalla Eero-Matti Auvisella oli keskiviikkona hyvin epäonninen ottelu Veikkausliigassa FC Honkaa vastaan.

Auvinen tuli tauolla Ishmael Yarteyn tilalle ja ehti olla kentällä vain viisi minuuttia, kunnes sai suoran punaisen kortin. Erikoisen tapauksesta tekee se, että Auvinen ei itse tehnyt punaiseen johtanutta rikettä, vaan siitä vastasi hänen joukkuekaverinsa Niklas Friberg.

Hongan hyökkääjä Jean Marie Dongou käännähti karkuun Fribergiltä, joka tarttui häneen kaksin käsin kiinni. Erotuomari Peiman Simani vihelsi tilanteesta pilkun Hongalle ja kaivoi taskustaan punaisen kortin, mutta näyttikin sitä Auviselle. Lucas Kaufmann laukaisi rangaistuspotkusta taululle 1-1-lukemat, joka jäi myös lopputulokseksi.

FC Haka Valkeakoski

@FCHakaOfficial

50' Auvinen rikkoo rankkarialueen sisällä Honkahyökkääjää ja seurauksena punainen kortti sekä Hongan rankkari, josta Kaufmann tasoittaa 1-1.
#FcHaka #Veikkausliiga
Rikkova pelaaja taisi tosiaan ollakin Friberg, mutta jostain syystä näin

Pääset katsomaan Ruudun videon tilanteesta alta tai tämän linkin kautta.

Ruutu Urheilu

@RuutuUrheilu
Skandaalin aineksia Veikkausliigassa - Tuomari ajaa väärän Hakan pelaajan suoralla punaisella ulos kentältä! #ruutu #veikkausliiga ruutu.fi/video/3879368
ruutu.fi

Skandaalin aineksia Veikkausliigassa - Tuomari ajaa väärän Hakan pelaajan suoralla punaisella ulos...

Varttia myöhemmin Friberg nappasi vielä keltaisen kortin.

– Oli homma ihan hanskassa, mutta harmittavasti mokasin ton, et jouduin repimään [Dongoun] nurin ja aiheutin sen pilkun. Loppu menikin sit vajaalla taisteluksi, kommentoi Friberg Ruudulle.

Ruudun selostaja Ville Makkonen kysyi Fribergiltä, minkälaisia keskusteluja tuomariston kanssa käytiin itse pilkkutilanteen ja pelin jälkeen.

– Mä kävin sanomassa, että mä olin se, joka siinä repi, mutta he nyt teki tällaisen päätöksen sitten. En osaa sanoa.

Haka on yhdeksän ottelun jälkeen Veikkausliigassa yhdeksäntenä ja kaksi ottelua enemmän pelannut Honka on kahden pisteen turvin sen yläpuolella.