Yksi asia ihmetytti Markku Kanervaa – Huuhkajien päävalmentaja tunteikkaana: ”Vähän tyhjä olo tässä on”

© Kuva: Getty Images

Suomi kaatui EM-kisojen päätösottelussa Belgialle lopulta maalein 0-2. Huuhkajat sijoittui alkulohkon kolmanneksi, mutta pistemäärä ei todennäköisesti riitä jatkopaikkaan tai ainakin se vaatii todella otollisia tuloksia.

Kanerva kiitteli lehdistötilaisuudessa joukkueen saamaa tukea kannattajilta Pietarissa. Lisäksi Kanerva oli varsin ylpeä joukkueensa esityksestä Belgiaa vastaan, vaikka tulos ei ollutkaan sitä, mitä tavoiteltiin.

– Aivan loistavaa tukea saatiin suomalaisilta faneilta. Ei päästy siihen tavoitteeseen, että oltaisiin saatu ainakin piste. Ollaan sinänsä pettyneitä. Kokonaisuudessaan olen erittäin ylpeä työmoraalista ja taistelusta, mitä pelaajat esittivät. Tekivät hurjan määrän töitä todella hyvää vastustajaa vastaan. Vähän epäonnea oli takaiskumaalissa, mutta toisaalta Belgia oli parempi, Kanerva sanoi.

Suomi sai yhden laukauksen Belgian maalia kohti. Paikoilla Huuhkajat ei juhlinut, mutta pitkään myös oma maali pysyi puhtaana.

– Kokonaisuudessaan on vaikeaa saada maalipaikkoja tämän tason vastustajaa vastaan, mutta se on seuraava steppi, mitä meidän on kehitettävä. Olen todella ylpeä tästä joukkueesta, miten he ovat pelanneet suurmaita vastaan. Pieni oljenkorsi on olemassa. Toistaiseksi muiden lohkojen pelit eivät ole olleet meille suosiollisia, mutta ehkä muualta tulee meille vielä hyviä uutisia.

Ylipäätään EM-kisat ovat olleet Kanervan mukaan upea kokemus.

– Tämä on ollut harvinaista herkkua, ja toivotaan että se jatkuisi. Kolmossija tässä kovassa lohkossa on hyvä saavutus. Pieni sauma jatkopaikkaan on vielä olemassa. Vähän tyhjä olo tässä on. Nämä ovat ikimuistoisia pelejä, joita ehkä osaa arvostaa vähän myöhemmin, Kanerva tunnelmoi.

Suomi joutui tekemään vaihtoja Belgiaa vastaan pitkälti sen mukaan, ketkä jaksoivat kuumissa olosuhteissa pelata. Kanervaa ihmetytti se, ettei ottelussa pidetty juomataukoja, joita yleensä pidetään, kun pelataan kuumalla kelillä.

– Oli helteiset olot. Ihmettelen, miten juomataukoja ei ollut. Samahan se oli molemmille joukkueille. Paljon kuormaa tullut monille pelaajille. Mietittiin jo etukäteen, kenellä alkaa piiputtaa. Timin tausta oli tiedossa, Urosella alkoivat pohkeet krampata. Kärjet olisin ottanut vähän aiemmin vaihtoon, mutta siinä mentiin varmaan kolme minuuttia ennen kuin tuli katko, Kanerva avasi vaihtoja.

Lohkon toiseksi nousi lopulta kolmella pisteellä Tanska, joka hävisi Suomelle avausottelussa. Kanervan mukaan Tanska ansaitsi toisen suoran jatkopaikan.

– Ensinnäkin tärkeintä on, että Eriksen on toipumassa. Näkyihän siinä ekassa pelissä Tanskan taso. Arvostan sen voiton korkealle. Belgia oli ennakkosuosikki, mutta uskoin, että pystymme laittamaan lusikkamme tähän soppaan.

– Tanskalta hieno venyminen, että pystyivät nousemaan kakkoseksi. En tiedä, kuinka moni olisi uskonut, että vielä tämän viimeisenkin pelin jälkeen meillä on mahdollisuus mennä jatkoon. Tanskalle iso hatunnosto. Mielestäni he ansaitsivat sen toisen paikan, Kanerva sanoi.