Argentiina kruunattiin Copa Américan mestariksi

© Kuva: Getty Images

Argentiina on Copa Américan mestari.

Copan finaali pelattiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Argentiina voitti Brasilian finaalissa maalein 1-0 ja kruunattiin turnauksen mestariksi.

Argentiinan A-maajoukkueen kapteeni Leo Messi voitti maajoukkueuransa ensimmäisen pokaalin. Messi on aiemmin hävinnyt lukuisia maajoukkuefinaaleja, mutta viimein 34-vuotias taiturikin sai maajoukkueuransa ensimmäisen pokaalin.

Brasilia luonnollisesti hallitsi pelitapahtumia. Etenkin avausjaksolla Brasilia oli niskan päällä, mutta Argentiina teki ottelun ainoan täysosuman 22. minuutilla. Rodrigo de Paul syötti Ángel di Marían nokikkain Edersonin kanssa ja di María nosti pallon komeasti maaliin.

Argentiina oli edellisen kerran voittanut pokaalin kesällä 1993, jolloin maa kruunattiin Copa Américan mestariksi.

Argentiina oli todellisissa puolustusasemissa toisella jaksolla, mutta Brasilian näennäiset hyökkäykset aiheuttivat päänvaivaa Lionel Scalonin miehistölle. Maalivahti Emi Martínez oli Argentiian suurin sankari. Toisella jaksolla Brasilialla oli useita maalintekopaikkoja, mutta Martínez piti Argentiinaa pystyssä.