Englannille vihelletty kyseenalainen pilkku herätti valtavasti puhetta – José Mourinho: ”Tuollaista ratkaisua ei voi tehdä”

© Kuva: Getty Images

Englanti pelaa EM-finaalissa. Englannin finaalipaikka varmistui keskiviikkoiltana, kun se voitti Tanskan välierässä jatkoajan jälkeen 2-1. Lue otteluraportti täältä.

AS Roman uusi päävalmentaja José Mourinho ei voinut uskoa silmiään, kun Englannille vihellettiin rangaistuspotku jatkoajalla. Raheem Sterling kaatui boksin sisällä ja pallo vietiin pilkulle. Ottelun erotuomari ei katsonut tilannetta VAR-näytöltä.

Mourinho muistutti Englannin ansainneen finaalipaikkansa, mutta tapa, jolla se sen saavutti oli väärä.

– Se ei ollut missään nimessä pilkun paikka. Parempi joukkue voitti. Englanti ansaitsi voittaa. He pelasivat loistavan ottelun, mutta siitä huolimatta tuo ei ollut todellakaan rangaistuspotku. Mielestäni parempi joukkue voitti. Englanti on Tanskaa parempi. Tanska pelasi odotetusti ja kilpaili mahdollisimman hyvin, mutta Englanti pelasi todella hyvin, eikä ole epäselvää, etteikö Englanti olisi ansainnut voittaa ottelua, Mourinho totesi talkSPORT:lle.

Mourinho kummasteli, miksei tuomaria kutsuttu VAR-näytölle.

– Tällä tasolla EM-välierissä tuomari ei voi tehdä tuollaista ratkaisua. En ymmärrä, miksi VAR ei pyytänyt tuomaria katsomaan tilannetta näytöltä tai muuttanut tuomiota. Mielestäni tuollainen tilanne ei koskaan ole rangaistuspotku.

– Älkää ymmärtäkö minua väärin. Olen hyvin onnellinen Englannin voitosta. Mielestäni he ansaitsivat voittaa, mutta silti olen pettynyt pilkkutuomiosta.