© Kuva: Juha Tamminen

FC Inter – Puskas Akademia: Kova vieras Unkarista

Konferenssiliiga
FC Inter – Puskas Academy
Torstai 08.07. klo 18:30

UEFAn uusi eurokilpailu Konferenssiliiga käynnistyy torstaina rytinällä – tulessa on samana iltana kolme suomalaisseuraa. Nosto otetaan FC Interin ja unkarilaisen Puskas Akademian väliselst ottelusta. Interillä on tuoretta kokemusta unkarilaisseuroista, sillä viime vuonna Eurooppa-liigan karsinnoissa Honved oli turkulaisia parempi avauskierroksella.

Inter on aloittanut Veikkausliigan ihan mukavasti ja on selkeästi sarjaa johtavan HJK:n jälkeen toisena. Kapealla miehistöllä operoivan turkulaisseuran meininkiä on jarruttanut kovasti lukuisten loukkaantumisten osuminen alkukauteen. Niinpä Interin penkki on ollut hyvin ohkainen. Kaksi viimeistä Veikkausliigaottelua on sujunut ilman voittoa, kun ensin vieraissa hävittiin Ilvekselle ja sen jälkeen kotona FC Lahden kanssa tasattiin pisteet.

Puskas Akademia ei ole kovinkaan perinteikäs seura, mutta Unkarin parhaimpia joukkueita se on. Joukkueen laskennallinen arvo on moninkertainen Interiin verrattuna, eikä Puskas ole ainakaan viimevuotista Honvedia kevyempi vastus. Unkarissa kausi ei ole vielä alkanut, mutta harjoituspelejä on pelattu laadukkaita joukkueita vastaan, ja kaikki neljä harjoituspeliä ovat päättyneet Puskasin voittoon.

Lyö vetoa ottelusta:

Puskasin harjoituspelit ovat sujuneet ilman takaiskuja, eikä Interinkään ole helppo päästä maalisarakkeelle. Puskas on vieraissakin suosikki, ja avausottelussa yritetään varmasti välttää takaiskuja. Kevyt pelisuositus annetaan vähämaalisuudesta: Ottelussa alle 2.5 maalia kertoimella 1,94.