– Korostan sitä, että pelasimme hyvää joukkuetta vastaan. Tämä ei missään nimessä ole sellainen paikka, josta tullaan hakemaan helppo voitto. Tosi vahva suoritus.

Näin sanoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela, kun joukkue haki montenegrolaiselta FK Budućnostilta 4–0-voiton myöhään tiistai-iltana. Täydellisellä tuloksella Klubi eteni Mestarien liigan karsintojen toiselle kierrokselle.

7–1-yhteistulokseen päättynyt ottelupari oli Klubin kauden kannalta olennaisessa asemassa, ja sen voittamiseen miesten joukkue oli tähdännyt sesongin alusta lähtien. Nyt se saa pelata vielä vähintään kuusi matsia kansainvälisillä kentillä.

Voitto yhdestäkin otteluparista takaisi paikan uudessa Konferenssiliigassa. Veikkausliigaseuroista sinne ovat pyrkimässä myös Honka, Inter ja KuPS. Näiden joukkueiden täytyisi voittaa neljä kaksiosaista karsintaottelua ennen kuin paikka lohkovaiheessa olisi varma.

Kuva: Eetu Ikola.

Eurocupeista tuleva taloudellinen hyöty on kaikille seuroille merkittävä.

HJK:n miesten edustuksen kokonaisbudjetti on parhaillaan käynnissä olevalla kaudella 3,8 miljoonaa euroa. Pelaajien palkkoihin tästä summasta on kohdennettu 1,7 miljoonaa euroa.

Tällä kaudella kaikki Mestarien liigaan osallistuvat seurat saavat tililleen satatuhatta euroa jokaisesta kierroksesta. Putoavat joukkueet rikastuvat myös hieman. Veikkausliigan hallitsevana mestarina Klubille on jo tiedossa UEFA:n myöntämä 260 tuhannen euron palkintoraha.

HJK on nyt siis selviytynyt Mestarien liigan karsinnoissa toiselle kierrokselle. Kaudella 2019–20 UEFA antoi tällä rundilla pudonneille joukkueille 380 tuhatta euroa. Lukema oli tasan satatuhatta euroa korkeampi kuin ensimmäisellä kierroksella tippuneiden joukkueiden saatava.

Jos HJK nujertaa Ruotsin hallitsevan mestarin Malmö FF:n ensi keskiviikkona ja sitä seuraavan viikon tiistaina, se kilpailee edelleen paikasta Mestarien liigan lohkovaiheessa. Vielä tärkeämpää on kuitenkin se, että se selviytyisi siinä tapauksessa ainakin Konferenssiliigan lohkovaiheeseen.

Paikka Konferenssiliigan lohkossa tietäisi varmuudella 2,94 miljoonan euron tienestejä.

Pelkästään yhdellä Konferenssiliigassa otetulla voitolla HJK voisi lisäyttää kassaansa taas puoli miljoonaa euroa.

UEFA:lta ei voi veloittaa eikä se kustanna matkustuskuluja, mutta seura voi itse käyttää saamiaan tuloja niiden kattamiseen.