HJK:n lupaus siirtyy maineikkaaseen italialaisseuraan – seura saanee korvauksen

© Kuva: Juha Tamminen

Perinteikäs italialaisseura U.C. Lecce on tiedottanut perjantaina, että nuori suomalaispelaaja Henri Salomaa siirtyy seuran organisaatioon. 18-vuotias Salomaa liittyy aluksi Leccen akatemiajoukkueeseen Primavera-sarjaan.

Keskikenttäpelaaja Salomaalla oli HJK:n kanssa voimassa oleva sopimus. HJK:n tiedotteen mukaan ”seurat ovat huomioineet sen siirrosta sovittaessa”. HJK lienee siis saanut Salomaan siirrosta jonkinlaisen korvauksen.

Salomaa on pelannut HJK:n joukkueissa yhdeksänvuotiaasta alkaen, eli noin puolet elämästään.

HJK Klubi 04:n keskikentällä pelannut Henri Salomaa, 18, siirtyy HJK:sta italialaiseen U.S. Leccen organisaatioon. Salomaalla on voimassa oleva sopimus HJK:ssa, minkä seurat ovat huomioineet siirrosta sovittaessa.

Oikeana laitahyökkääjänä eniten pelaava Salomaa on pelannut tällä kaudella viisi ottelua Ykköstä HJK Klubi 04:n riveissä. Hän kuuluu myös Suomen poikamaajoukkueen vahvuuteen.

– Vaikka HJK:n ensisijainen tavoite on kehittää ja kasvattaa pelaajiaan kohti HJK:n liigajoukkuetta, on tämä hyvä esimerkki, että HJK ympäristönä ja HJK Klubi 04 -joukkue mahdollistaa myös erilaisia väyliä kohti kansainvälisiä kenttiä, HJK:n urheilu- ja kehitysjohtaja Miika Takkula kommentoi HJK:n tiedotteessa.

Leccen edustusjoukkue on pelannut Serie A:ssa kaikkiaan 16 kautta. Viime kaudella se sijoittui Serie B:n neljänneksi, mutta ei onnistunut nousemaan pääsarjatasolle. Leccessä on pelannut taannoin myös Alexei Eremenko Jr.

 


Inter – HIFK | HIFK pulassa! ⭐️⭐️⭐️⭐️