Yli 204 000 seuraajan huippusuosittu Twitter-tili Copa90 on tuonut kosolti lisänäkyvyyttä Suomen Ykköselle. Copa90 jakoi tilillään VPS:n trinidad & tobagolaispuolustaja Kareem Mosesin maalituuletuksen, joka ei kieltämättä ole ihan arkipäivää sen paremmin Suomessa kuin maailmallakaan.

Pelattiin VPS-Jaro-ottelun 38. peliminuuttia, kun Moses pukkasi kulmapotkusta vaasalaiset 2-0-johtoon. Heti maalinsa jälkeen Moses lähti hölkkäämään kohti pääkatsomoa, kipusi määrätietoisesti katsomon portaat ylös ja sysäsi kohteliaasti sivullisen katsojan pois tieltään. Lopulta hän löysi mielitiettynsä katsomosta ja antoi hänelle intohimoisen suudelman. Tuomari muisti sääntökirjan hyvin ja palkitsi Mosesin tempusta varoituksella.

– Istun tässä täysin ällikällä lyötynä tämän tuuletuksen johdosta. Kareem Moses teki suomalaisseura VPS:lle 2-0-johtomaalin Jaroa vastaan. Mutta odottakaa. Sitten hän lähti minkä tahansa TV-juontajan shown veroiselle matkalle yleisön sekaan sinetöidäkseen tuuletuksensa suudelmalla, Copa90 kirjoitti.

COPA90

@Copa90
Just sat here absolutely in awe of this celebration.

Kareem Moses scores for Finnish club VPS to put them 2-0 up against FF Jaro.

But wait. Then he goes on a journey into the crowd worthy of any TV game show host to seal it with a kiss 😘

VPS voitti Pohjanmaan derbyn 2-1. Avausmaalin teki puolestaan Ykkösen kautta aikain paras maalintekijä Kalle Multanen, todella taidokkaalla ratkaisulla. Multasen viidennellä minuutilla syntynyt upea osuma oli miehen kauden neljäs maali Ykkösessä ja yhteensä seitsemäs, kun myös Suomen Cup lasketaan mukaan. Maaleista kuusi on syntynyt derbyissä Jaroa ja KPV:tä vastaan.

Ykkösliiga

@ykkosliiga

Ykkösliiga

@ykkosliiga
Ykkösen kaikkien aikojen maalintekijä näyttää jälleen erikoisosaamistaan: aivan maaginen viimeistely Kalle Multaselta! 😳

@KalleMultanen @VPS1924 #Ykkönen
Ja jälleen derbyssä!

Ykkösliiga

@ykkosliiga
Täksi kaudeksi @VPS1924:n riveihin siirtynyt @KalleMultanen on viimeistellyt Vepsulle kuusi osumaa, joista jopa viisi on tullut derbyissä. 💪

Pohjanmaan paikalliset jatkuvat huomenna, kun @FFJaro vierailee Vaasassa. Kärkipään kamppailu on ehdottomasti kierroksen helmiä! #Ykkönen

Kovin odotuksin tälläkin kaudella Ykkösen kauteen lähtenyt KPV kohtasi tänään sarjakärki Gnistanin uuden valmentajan ohjeistamana. KPV tiedotti valmentajanvaihdoksesta maanantaina, kun Niklas Widjeskog korvasi Niko Kalliokosken. Widjeskog sai loistavan startin, sillä KPV katkaisi 11 ottelun voitottoman putkensa, kun Gnistan kaatui komeasti 3-0. Vieraiden ensimmäisen maalin pyssytti komealla tavalla tanskalainen Kristian Andersen. Kaksi viimeistä osumaa teki nigerialainen Oke Akpoveta.

Ykkösliiga

@ykkosliiga
Huh, mikä ilta! 😅

@kpvedustus katkaisi peräti 11 ottelun mittaisen voitottoman putkensa sarjakärjen vieraana. Kun täydet pisteet jäivät samaan aikaan pohjoiseen, nousi @ropsrovaniemi Ykkösen piikkipaikalle. @VPS1924 ja @JippoJns ottivat niin ikään tärkeät voitot. 👏 #Ykkönen

Sarjakärkeen ohi Gnistanin nousi RoPS, joka kaatoi kotikentällään MuSa:n 2-0. RoPS:n toisen maalin teki 29-vuotias seuran oma kasvatti Simo Roiha, joka on äitynyt mielettömään maalivireeseen. Roiha on viimeistellyt huimat kahdeksan maalia viimeisissä kuudessa ottelussa, ja on noussut Ykkösen maalitilaston jaetulle kärkisijalle yhdessä Gnistanin Douglas Caén kanssa.

Ykkösliiga

@ykkosliiga
Kahdeksas maali kuuteen matsiin! Simo Roiha on kuin uudestisyntynyt. 🤯 @ropsrovaniemi #Ykkönen

RoPS:n etumatka Gnistaniin on kaksi ja VPS:ään kolme pistettä. RoPS on kuitenkin pelannut kaksi ottelua takaa-ajajia enemmän. Sarjan hännillä KPV nousi pois jumbosijalta ja jätti viimeiseksi Klubi 04:n, tosin vain maalieron turvin.