Huippuvalmentaja Antonio Conte on avannut La Gazzetta dello Sportille, mitkä asiat voivat ratkaista sunnuntaina miesten EM-kisojen loppuottelun Englannin ja Italian välillä.

Conte, 51, luotsasi Italian maajoukkuetta vuosina 2014-2016, ja viime kaudella hän johdatti Internazionalen Serie A:n mestariksi. Valmennusurallaan hän on nostellut pokaaleja myös Juventuksessa ja Chelseassa.

Italia selvitti tiensä EM-finaaliin kaatamalla Espanjan rangaistuspotkukilpailussa. Espanja sai tappiosta huolimatta paljon kehuja esityksestään, mutta Conten mukaan parempi joukkue eteni loppuotteluun.

– Italia ansaitsee täysin finaalipaikkansa, koska he ovat osoittaneet olevansa kokonaisvaltaisempi joukkue kuin yksikään vastustajistaan. Se on kykeneväinen hoitamaan erilaiset pallolliset ja pallottomat tilanteet.

– Se on koko ajan pyrkinyt pitämään kiinni omista ideoistaan, identiteetistään ja tyylistään, mutta me olemme myös pystyneet sopeutumaan vastustajan fyysisiin, teknisiin ja taktisiin ominaisuuksiin löytääksemme parhaan tavan tavoitella maksimitulosta.

– Minun mielestä dominointi tarkoittaa maalipaikkojen ja vaarallisten tilanteiden luomista. Siinä mielessä Espanjan dominointi Italiaa vastaan ei ollut selkeää. Pallonhallinnasta tulee steriiliä, jos siinä ei käytetä pystysuuntaisia kanavia etenemiseen tai luoda yksi vastaan yksi -tilanteita laidoille.

– Maaliodottama on olennaisempi asia kuin pallonhallintatilastot, koska palloa voi pitää niin kauan kuin haluaa, mutta jos ei luo paikkoja, vedä ja tee maaleja, niin ei voita.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

The xG Philosophy

@xGPhilosophy
After Extra Time:

Italy (0.63) 1-1 (1.77) Spain

– Italiaa on vaikea voittaa, koska me emme ole juuri koskaan valmistautumattomia. Me emme jätä tiloja ja me pakotamme aina [vastustajan] monimutkaisiin ratkaisuihin.

– Meillä on myös Gianluigi Donnarumman, Leonardo Bonuccin ja Giorgio Chiellinin muodostama muuri. Minusta Donnarumma on yksi maailman kolmesta parhaasta maalivahdista. Mitä voimme sanoa Bonuccista ja Chiellinistä? He haistavat veren vielä tuhannen taistelun jälkeenkin. Voittajamentaliteetti, luonne, vahvuus. Vaikeilla hetkillä he ovat kerrassaan huippupelaajia roolissaan.

Conten mukaan Englanti on vaarallisimmillaan, jos se pääsee vastustajan prässin alta pois ja hyökkäämään nopeasti.

– He yrittävät aina iskeä yksi vastaan yksi -tilanteilla, toisin kuin Espanja, jolla oli tapana syöttää taaksepäin. Monet ylistävät Harry Kanea hänen kyvystään tulla palloa vastaan ja pelata joukkueen kanssa, kuten tasoituksessa Tanskaa vastaan. Tietty hän on hyvä myös siinä, mutta rangaistusalue on se paikka, missä hän on kliinisimmillään. Valmentajana pitäisin hänet aina siellä, koska hän tekee tuhoa.

– Heillä on kaksi todellista fyysistä keskikenttäpelaajaa, Declan Rice ja Kalvin Phillips, jotka tuovat tasapainoa, mutta he antavat todella vähän syöttöjä pystysuuntaan ja valitsevat usein yksinkertaisen vaihtoehdon.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Harry Kane iski välierän jatko-ottelussa Englannin voittomaalin Tanskaa vastaan. Kuva: Getty Images

– Englannin heikko kohta on se, jos heidän puolustustaan prässätään, kun he rakentavat peliä alhaalta. He eivät ole yhtä hyviä prässin purkamisessa kuin Espanja. Mutta jos vastustaja on erittäin aggressiivinen prässissään ja he pääsevät sen alta pois, niin kannattaa varoa heidän nopeita hyökkääjiään.

– Tämä on se asia, jossa Italian on jälleen osoitettava kokemuksensa lukea pelin eri hetkiä.

Englanti pelaa turnauksessa yhtä vaille kaikki ottelunsa kotistadionillaan Lontoon Wembleyllä. Conte myöntää Englannin hyötyvän kotiedusta, mutta hän muistuttaa, että Italia on pelannut huomattavasti useammin arvokisojen loppuotteluissa.

– Meillä on vähemmän kannattajia stadionilla, mutta enemmän kokemusta kentällä. Me tiedämme, mitä finaaleissa pelaaminen tarkoittaa. Me tiedämme myös, miten niitä voitetaan.

Hyppää kisojen LIVE-seurantaan!