Hienon EM-turnauksen Huuhkajien paidassa pelannut Jere Uronen siirtyi alkavaksi kaudeksi astetta kovempiin ympyröihin, kun hän teki kolmivuotisen sopimuksen ranskalaisen Stade Brestin kanssa. Pitkään Belgiassa pelannut laitapuolustaja pääsee siis näyttämään osaamistaan TOP 5 -sarjassa Ligue 1:ssä.

Uronen nähtiin ensi kerran tositoimissa keskiviikkona, kun hän oli Brestin avauskokoonpanossa harjoitusottelussa Ranskan neljännellä sarjatasolla pelaavaa Plabennecia vastaan. Suomalaisen debyytti kesti kuitenkin vain 14 minuuttia, kunnes hänet ajettiin suoralla punaisella ulos.

Otteluraporttien ja liveseurannan mukaan Uronen taklasi Plabennecin kärkimies Raphaël Gerbeaud’ta erittäin rajusti, ja Gerbeaud kannettiin kentältä pois paareilla.

Le Télégramme kuvailee 20-vuotiaan Bordeaux-kasvatti Gerbeaud’n loukkaantumista erittäin vakavaksi, ja myös ottelusta livetwiitannut Brest on Air arvelee Gerbeaud’n kauden olevan pilalla. Brest on Airin twiittien mukaan taklaus oli sellainen, ”jollaisen vuoksi ottelu olisi keskeytetty Ligue 1:ssä”. Tilillä kuvataan Urosen taklausta ”tappotaklaukseksi”.

Le Télégramme Sport

@TelegrammeSport
⚽ Le nouveau latéral gauche du #SB29, Jere Uronen, a été exclu après moins d'un quart d'heure en amical face à Plabennec, pour un tacle sur la Plabennecois Gerbeaud, qui semble sérieusement blessé. Suivez le match en direct ➡️ letelegramme.fr/football/stade…

Brest On Air 🇪🇺

@BrestOnAir
12' - Tacle assassin de Jere Uronen, et visiblement grosse blessure pour le plabennecois. Rouge logique.

Stade Brestois 29

@SB29
⏱ 14e : Uronen est expulsé pour une grosse faute sur le Plabennécois Gerbeaud.

#PLABSB29 0️⃣-2️⃣ l #TeamPirates

Lähes koko ottelun kestäneestä alivoimastaan huolimatta Brest kaatoi kolme sarjaporrasta alempana pelaavan vastustajansa maalein 4-2. Ligue 1 -kausi käynnistyy vain kymmenen päivän kuluttua.

Jere Uronen myös esiteltiin medialle keskiviikkona. Allaolevasta twiitistä voi kuunnella miehen mietteitä siitä, mitä hän uudelle joukkueelleen uskoo tarjoavansa. Uronen puhui medialle englanniksi.

Stade Brestois 29

@SB29
💬 𝗝𝗲𝗿𝗲 𝗨𝗿𝗼𝗻𝗲𝗻: "Ce que je veux apporter, c’est ma mentalité de gagnant."

La présentation de 𝗝𝗲𝗿𝗲 𝗨𝗿𝗼𝗻𝗲𝗻 aux médias est à découvrir ici 👉 bit.ly/3f56B9A