Saksa putosi EM-lopputurnauksesta hävittyään neljännesvälierissä Englannille 0-2.

Samalla päättyi Joachim Löwin 15 vuotta kestänyt pesti Saksan A-maajoukkueen päävalmentajana. Löwin alaisuudessa Saksa voitti maailmanmestaruuden ja eteni EM-finaaliin kesällä 2008.

Löw kertoi Englanti-tappion jälkeen pahimmista takaiskuistaan Saksan A-maajoukkueen päävalmentajana.

– Tappio EM-kisojen välierissä Italialle antoi meille sen, mitä tarvitsimme. Se yhdisti meidät uudestaan. Olin yhteydessä moniin pelaajiin. Se auttoi meitä voittamaan maailmanmestaruuden kesällä 2014. Suurin pettymys oli tappio Ranskalle EM-kisojen välierissä kahta vuotta myöhemmin. Jos olisimme voittaneet Ranskan, olisimme varmasti voittaneet mestaruuden.

– Äskeinen Englanti-tappio sattuu minuun myös varsin paljon. Maajoukkueemme on ollut maailman huipulla vuosikausien ajan. On vaikea päästä neljän parhaan joukkoon arvoturnauksissa, mutta olemme onnistuneet siinä monesti.

Hans-Dieter Flick on Saksan A-maajoukkueen uusi päävalmentaja. Löw kertoi puhuneensa aktiivisesti Flickin kanssa jo kuukausien ajan.

– Olen ollut jatkuvassa yhteydessä Flickin kanssa viimeisten kuukausien aikana. Puhuimme puhelimessa myös EM-lopputurnauksen aikana. Olen valmis antamaan hänelle kaikki mahdolliset vinkit, mutta uskon hänen saapuvan tähän pestiin omien ideoiden kanssa.

Lähde: MARCA