Brasilia selvitti tiensä Copa Américan loppuotteluun tiistain vastaisena yönä. Joukkue nujersi Perun 1–0-lukemin. Samalla tuloksella se oli edennyt jatkoon myös aiemmin puolivälierissä Chileä vastaan.

Semifinaali toisti muutenkin Chile-ottelun rakennetta, sillä pelin ratkaisseen voittomaalin laukaisi sisään taas Lucas Paquetá, 23. Tähtiä pursuilevassa joukkueessa Paquetá on mielenkiintoinen ratkaisupelaaja. Vielä vuosi sitten hän joutui lähtemään Serie A -seura AC Milanista, koska hänen peliesityksensä olivat siellä odottamattoman vaisuja.

Peru vastaan syntynyt maali oli Brasilialta todellinen taidonnäyte. Richarlison, 24, jakoi linjoja puhkovan pystysyötön Neymarille, 29, joka harhautti tuttuun tyyliinsä kolme perulaista ulos pelistä. Sitten tämä jakoi pallon rangaistusalueen keskelle, jossa toisesta aallosta tilanteeseen noussut Paquetá rauhassa odotteli valmista. Pallo verkkoon.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

CONMEBOL Copa América™️

@CopaAmerica
#CopaAmérica 🏆

O gol da classificação ⚽

E a loucura do Brasil! 🤪

🇧🇷 Brasil 🆚 Perú 🇵🇪
#VibraElContinente #VibraOContinente

Neymar ja kumppanit pitivät ottelussa muutenkin hauskaa brassailemalla Perun puolustajien kustannuksella.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

CONMEBOL Copa América™️

@CopaAmerica
#CopaAmérica 🏆

Neymar, Paquetá, Casemiro: Brasil 🇧🇷 à magia pura e tiki-taka ✨⚽🎩

🇧🇷 Brasil 🆚 Perú 🇵🇪
#VibraElContinente #VibraOContinente

Mielenkiintoisen ottelun hahmoksi nimettiin Neymar. Hän ei loukkaantumisesta johtuen ollut mukana kaksi vuotta sitten, kun Brasilia voitti Etelä-Amerikan mestaruuden. Nyt hän pääsee hallitsevan mestarin ja kisaisännän ominaisuudessa kohtaamaan Maracanãlla joko Argentiinan tai Kolumbian.

Sunnuntaina pelattava loppuottelu on Brasilialle viides viimeisessä 11 turnauksessa. Se ei ole hävinnyt otteluakaan Copa Américassa sitten vuoden 2016 lohkovaiheen.

12 ottelua jatkunut tappioton putki on brasilialaisten maajoukkuehistorian toiseksi pisin. Vuosina 1993–2001 Brasilia pelasi Copassa 20 ottelua häviöttä.