Miesten Ykkösessä päästiin torstai-iltana todistamaan melkoista jymäystä. Kielitoimiston sanakirjan mukaan ”jymäys” tarkoittaa jymähtävää ääntä.

Sellainen kuultiin Musan Salaman Matias Sallilan, 28, pieksusta MuSan ja PK-35:n välisessä ottelussa Porissa.

Oli ottelun 13. minuutti ja kotijoukkue sai kulmapotkun. Pallo liiti erikoistilanteessa PK-35:n maalin eteen, josta se siivottiin kauas yli 30 metriin.

Ketään ei ollut pelivälinettä vastaanottamassa ennen kuin laitapuolustaja Sallila juoksi sitä vastaan. Hän päätti kokeilla onneaan.

Ja onnea hänellä ainakin oli.

Pallo irtosi hurjaa vauhtia, matalana ja laakana Sallilan vasurista. Kukaan pelaajamassasta ei ennättänyt kuulan tielle.

[readmore from=Ykkönen]

Maali syntyi ja se syntyi vasemman tolpan kautta ikään kuin se ei jo muuten olisi ollut tarpeeksi ihmeellinen. Jopa PK-35 kutsui maalia Twitter-tilillään ”uskomattomaksi”. Maaliodottama tällä osumalla varmasti lähenteli 0,0:aa.

Tamperelaislähtöisen Sallilan ”eurogoal” ei kuitenkaan riittänyt voittoon. Sarjakärjessä toistaiseksi porskuttava MuSa jäi 1–1-tasapeliin. Jonathan Muzinga, 18, toi pihlajamäkeläiset tasoihin kymmenen minuuttia ennen pelin päättymistä. Hän sijoitti pallon ohi oudosti tilanteessa sijoittuneen Olli Hakanpään.

Muzingalla oli pelissä muutenkin kaksi erinomaista maalipaikkaa, jotka hän jätti tahtomattaan käyttämättä.

PK-35:n saavutusta arvioitaessa kannattaa muistaa, että punamusta joukkue vietti kaksi viime viikkoa karanteenissa eikä ollut harjoitellut kuin kahdesti ennen torstain peliä. Sarjataulukossa PK-35 lymyilee kahdeksantena, mutta se on myös pelannut vain kahdeksan peliä, mikä on kaikista vähiten verrattuna muihin joukkueisiin.

Lähes tuhatpäisen yleisön joukossa MuSan Salama-paitoja oli kannustamassa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru.

Jos upotus Sallilan maalista ei näy, voit katsoa sen täällä.

Ykkösliiga

@ykkosliiga
NO TERVE, MATIAS SALLILA! 🚀 @MusanSalama #Ykkönen